secundair logo knw 1

De Bouwcampus krijgt een nieuwe directeur. Nynke Sijtsma volgt 1 juni interim-directeur Laurens Schrijnen op.

Nynke Sijtsma 180 vk Nynke SijtsmaStichting De Bouwcampus, een initiatief van Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Bouwend Nederland, TU Delft, de G4 en de G32 gemeentes, heeft als doelstelling marktpartijen, kennisinstellingen en overheden te stimuleren om samen innovatie in de bouwsector te versnellen.

Dit is nodig, aldus de initiatiefnemers, gezien de rol die de bouwsector speelt in belangrijke vraagstukken. “Klimaatverandering, energietransitie en verduurzaming vragen om een innovatieve en coöperatieve aanpak.”

Sijtsma (51) vindt aanjagen van dat proces ‘een heel mooie opgave’, zegt ze in een persverklaring. “Een nieuwe balans tussen wat je haalt en wat je brengt bij De Bouwcampus lijkt mij daarin een belangrijke sleutel om impact en vaart te realiseren.”

Sijtsma moet leiding gaan geven aan de nieuwe fase die De Bouwcampus ingaat. Begin dit jaar is een nieuw en compact klein bestuur aangetreden dat een duidelijke focus benoemde op drie inhoudelijke onderwerpen binnen de bouwsector: vervanging en renovatie van infrastructuur, verduurzaming gebouwen en de omgeving en herinrichting stedelijke ondergrond.

Sijtsma heeft ervaring in zowel de infra- als utiliteitsbouw. Ze vervulde verschillende functies bij het Rijksvastgoedbedrijf en het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.