secundair logo knw 1

De Bouwcampus krijgt een nieuwe directeur. Nynke Sijtsma volgt 1 juni interim-directeur Laurens Schrijnen op.

Nynke Sijtsma 180 vk Nynke SijtsmaStichting De Bouwcampus, een initiatief van Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Bouwend Nederland, TU Delft, de G4 en de G32 gemeentes, heeft als doelstelling marktpartijen, kennisinstellingen en overheden te stimuleren om samen innovatie in de bouwsector te versnellen.

Dit is nodig, aldus de initiatiefnemers, gezien de rol die de bouwsector speelt in belangrijke vraagstukken. “Klimaatverandering, energietransitie en verduurzaming vragen om een innovatieve en coöperatieve aanpak.”

Sijtsma (51) vindt aanjagen van dat proces ‘een heel mooie opgave’, zegt ze in een persverklaring. “Een nieuwe balans tussen wat je haalt en wat je brengt bij De Bouwcampus lijkt mij daarin een belangrijke sleutel om impact en vaart te realiseren.”

Sijtsma moet leiding gaan geven aan de nieuwe fase die De Bouwcampus ingaat. Begin dit jaar is een nieuw en compact klein bestuur aangetreden dat een duidelijke focus benoemde op drie inhoudelijke onderwerpen binnen de bouwsector: vervanging en renovatie van infrastructuur, verduurzaming gebouwen en de omgeving en herinrichting stedelijke ondergrond.

Sijtsma heeft ervaring in zowel de infra- als utiliteitsbouw. Ze vervulde verschillende functies bij het Rijksvastgoedbedrijf en het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).