secundair logo knw 1

De Bouwcampus krijgt een nieuwe directeur. Nynke Sijtsma volgt 1 juni interim-directeur Laurens Schrijnen op.

Nynke Sijtsma 180 vk Nynke SijtsmaStichting De Bouwcampus, een initiatief van Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Bouwend Nederland, TU Delft, de G4 en de G32 gemeentes, heeft als doelstelling marktpartijen, kennisinstellingen en overheden te stimuleren om samen innovatie in de bouwsector te versnellen.

Dit is nodig, aldus de initiatiefnemers, gezien de rol die de bouwsector speelt in belangrijke vraagstukken. “Klimaatverandering, energietransitie en verduurzaming vragen om een innovatieve en coöperatieve aanpak.”

Sijtsma (51) vindt aanjagen van dat proces ‘een heel mooie opgave’, zegt ze in een persverklaring. “Een nieuwe balans tussen wat je haalt en wat je brengt bij De Bouwcampus lijkt mij daarin een belangrijke sleutel om impact en vaart te realiseren.”

Sijtsma moet leiding gaan geven aan de nieuwe fase die De Bouwcampus ingaat. Begin dit jaar is een nieuw en compact klein bestuur aangetreden dat een duidelijke focus benoemde op drie inhoudelijke onderwerpen binnen de bouwsector: vervanging en renovatie van infrastructuur, verduurzaming gebouwen en de omgeving en herinrichting stedelijke ondergrond.

Sijtsma heeft ervaring in zowel de infra- als utiliteitsbouw. Ze vervulde verschillende functies bij het Rijksvastgoedbedrijf en het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.