Per 1 december vervullen Milou Dingemans en Ruud Bartholomeus de rol van Chief Science Officer (CSO) bij onderzoeksinstituut KWR. Het is voor het eerst dat een duo de rol van CSO invult bij KWR.

Milou Dingemans 180 vkv Milou DingemansDingemans en Bartholomeus volgen Kees van Leeuwen op, die binnenkort met pensioen gaat. Dingemans is toxicoloog en werkt sinds 2016 als onderzoeker in het team Chemische Waterkwaliteit en Gezondheid. Bartholomeus is hydroloog en werkt als Principal Scientist van het team Ecohydrologie aan een robuuste zoetwatervoorziening in het landelijk gebied.

Ruud Bartholomeus 180 vk Ruud BartholomeusIn hun rol als CSO vormen beiden het boegbeeld van KWR en bevorderen ze de strategische positie van het instituut. De CSO moet daarbij verbinding met de buitenwereld maken, aansluitend bij de wensen en behoeften van de opdrachtgevers en vragen vanuit de maatschappij. Verder zijn ze verantwoordelijk voor de borging van de wetenschappelijke onderzoeksresultaten en visie van KWR. 

Bartholomeus ziet het zitten om als duo invulling te geven aan de functie van CSO. Op de site van KWR zegt hij: “In een duo-rol houd je elkaar scherp en vul je elkaar aan. Je ziet samen meer dan alleen.”

Dingemans stelt: “Omdat KWR opereert binnen een netwerk van universiteiten en andere samenwerkingspartners, kunnen we de nieuwste inzichten en methoden bij ons onderzoek inzetten. Dat is bijzonder sterk. Als CSO wil ik graag meedenken en adviseren over hoe we die nationale en internationale verbindingen met een zichtbare Wetenschapsraad effectief inzetten. Dan kan het onderzoek van KWR alleen maar beter tot zijn recht komen.”

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.