secundair logo knw 1

PERSONALIA - Martien den Blanken is benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van Waternet. Hij zal de heer W. Faber opvolgen per 1 januari 2018.

martien den blanken 2Stichting Waternet werkt in en rond Amsterdam aan schoon water en sterke dijken, namens de Gemeente Amsterdam en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Den Blanken is benoemd tot voorzitter van het stichtingsbestuur, door het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Amsterdam, en het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De benoeming is voor een periode van 4 jaar, tot 1 januari 2022.

Martien den Blanken (rechts op de foto) heeft veel kennis en ervaring in de watersector. Hij was oa. 10 jaar de algemeen directeur van drinkwaterbedrijf PWN, dat drinkwater levert in Noord-Holland. Ook heeft hij ervaring als bestuurslid van diverse organisaties.

Zie ook: Waternet | Nieuwe voorzitter stichtingsbestuur Waternet

 

 
Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.