Leo Hendriks stopt als directeur drinkwaterbedrijf WMD
Leo Hendriks stopt als directeur bij het Drentse drinkwaterbedrijf WMD. Hij neemt per 1 september afscheid.
Leo Hendriks stopt als directeur bij het Drentse drinkwaterbedrijf WMD. Hij neemt per 1 september afscheid.
Wietse van de Lageweg is de nieuwe lector van de onderzoeksgroep Building with Nature van HZ University of Applied Sciences. Hij begint hij op 1 juli.
Helle van der Roest, voormalig business developer, senior consultant en senior specialist bij Royal HaskoningDHV, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook Aaf Verkade, Jan van den Berg, Ria van der Burg en Jan Leentvaar zijn onderscheiden.
Lisette de Senerpont Domis is aan de Universiteit Twente benoemd tot hoogleraar op de leerstoel Smart Ecological Monitoring of Aquatic Systems. Ze begint 1 mei.
Mathilda Buijtendijk wordt programmamanager Klimaatadaptatie en Water Internationaal (KAWI). Ze wordt tevens plaatsvervangend programmadirecteur KAWI bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Martin van Gelderen is per 15 april 2022 aan de slag gegaan als afdelingshoofd Stoffen en Waterketen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Hardy Temmink is vrijdag op 58-jarige leeftijd onverwacht overleden. Temmink was een gerespecteerde milieutechnoloog, verbonden aan de Wageningen University en onderzoekstinstituut Wetsus.
David de Graaf is benoemd tot Global Director Digital bij Royal HaskoningDHV. Hij neemt het stokje over van Niels Schallenberg, die verder gaat als Global Director Water & Maritime.
Cor Habben Jansen is Paul van den Eijnden opgevolgd in het dagelijks bestuur van hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.
Oud-directeur Hugo Gastkemper van RIONED is koninklijk onderscheiden voor zijn bijzondere verdienste voor het (inter)nationale waterbeheer.
Maarten Rossen stopt als lid van de algemene vergadering van waterschap Scheldestromen. Hij is 6 jaar algemeen bestuurder geweest.
Dijkgraaf Mario Jacobs van waterschap Aa en Maas gaat in Eindhoven als informateur aan de slag om te onderzoeken of er een coalitie kan worden gevormd voor het bestuur van de stad.
Roeland van der Schaaf is de beoogde opvolger van Bert Middel als dijkgraaf van Waterschap Noorderzijlvest. Het algemeen bestuur heeft unaniem besloten om Van der Schaaf voor te dragen.
De hydroloog Wilfried Brutsaert krijgt de Stockholm Water Prize 2022. De Belg ontvangt de onderscheiding voor ‘zijn baanbrekende werk om de verdamping in het milieu te kwantificeren’.
Marijn van Rooij, medeoprichter en technisch directeur van Ocean Grazer, is verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2022. De Publieksprijs ging naar Nikéh Booister, adviseur Waterveiligheid en Klimaatadaptatie bij Sweco.
Albertine van Vliet-Kuiper is beëdigd als waarnemend dijkgraaf van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Ze vervult de functie van dijkgraaf tot het waterschap een nieuwe dijkgraaf heeft gevonden.
Annelore Roelofs wordt de nieuwe algemeen directeur van Waternet. Ze volgt Roelof Kruize op die per 1 maart 2022 is gestopt.
Albert Jaap van Santbrink vertrekt per 1 april bij Stichting De Noordzee. Van Santbrink heeft dan ruim een half jaar voor de stichting gewerkt, hij begon vorig jaar 1 september als directeur-bestuurder.
Janette Bessembinder gaat aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) het lectoraat Klimaatgeletterheid opzetten. Het lectoraat is een initiatief van het meteorologisch instituut KNMI en de Amsterdamse hogeschool.
Bas Peeters is benoemd tot lid van het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel. Peeters is 25 jaar en is daarmee een van de jongste bestuurders die zitting hebben in de dagelijks besturen van de waterschappen.
Marissa de Boer van Susphos en Emma Raijmakers van Flip the City zijn door het Financieele Dagblad opgenomen in de talenten top 50 van 2022.
Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.
De redenen dat ik dat vind zijn de volgende:
De landbouw heeft als sector veel belang bij een waterschapbeleid dat zich ook blijft toespitsen op een passend waterbeheer met kennis van de agrarische sector.
De belangen zijn groot, wat ook wel blijkt uit het feit dat deze vroeger mede vanuit de agrarische sector zijn opgebouwd om goede landbouw te kunnen ontwikkelen
Een voorbeeld: tegenover mijn bedrijf in Zwinderen is een waterbekken ontwikkeld om tijdens hevige neerslag water te bergen en achterliggend gebied te ontlasten.
Hierdoor moesten al jaren bestaande waterbronnen van agrariers die in de buurt lagen op laste van het waterschap ontmanteld worden en achterop percelen worden geplaatst. Dit geeft veel ellende(dwars door gewassen rijden om er te komen.)
De reden zou zijn dat het waterbekken zou opdrogen. Wie snapt het nog? Daarna heeft Staatsbosbeheer geclaimd dat dit gebied moeras is geworden, geheel tegen alle afspraken in. De gevolgen kunnen groot zijn, wanneer een waterschap dan geen tegengas kan/wil geven omdat de agrarische sector geen vaste stem meer heeft.
Bovendien is deze sector de grootste betaler van de schappen en de grootste wateropvanger.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Deze sector verdient het niet om zo aan de kant gezet te worden. En ook al zijn boeren ook gewoon burgers van Nederland, met stemrecht, toch zijn geborgde zetels van groot belang.
Kennis van zaken en inbreng zijn zeer belangrijke zaken.
Die Young Scientists staan nu aan de lat!
Bekijk 't hier terug: https://youtu.be/krMwpIT4b38
Mocht het in Juli weer warm en zonnig worden dan zal er een fors escalerend waterprobleem zijn.