secundair logo knw 1

Luzette Kroon, Jeroen Haan en Vincent Lokin gaan deel uitmaken van het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen. Rogier van der Sande is herkozen als voorzitter.

Een en ander kreeg zijn beslag in de ledenvergadering van vrijdag. Op de agenda stond onder meer de opvolging van Hein Pieper, Hetty Klavers en Toine Poppelaars. Zij stoppen met hun werk in het dagelijks bestuur van de Unie, omdat ze hun maximale zittingsduur hebben bereikt of deze binnenkort bereiken.

 

Bestuurders UvW breed

De ledenvergadering van de unie besloot om het voorzitterschap van Van der Sande, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland, te verlengen. Hij blijft nog 3 jaar voorzitter. 

Kroon, dijkgraaf van wetterskip Fryslân, krijgt in het dagelijks bestuur de portefeuille innovatie en internationaal, met daarin onder meer Dutch Water Authorities, het programma Blue Deal, Bureau Brussel en de overkoepelende innovatiethema’s.

Haan, dijkgraaf van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, gaat zich bezighouden met de thema’s waterveiligheid, wegenbeheer, het Deltaprogramma en de samenwerking met Rijkswaterstaat. 

Lokin, heemraad van waterschap De Dommel, ontfermt zich over de portefeuille financiën en digitalisering. Dat betekent dat hij zich als dagelijks bestuurder richt op bedrijfsvergelijkingen, arbeidsvoorwaarden, de Omgevingswet, juridische zaken en personeelszaken.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.