secundair logo knw 1

Lidewijde Ongering wordt secretaris-generaal bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De benoeming gaat in op 1 september 2020.

lidewijde ongering 180 vk Lidewijde OngeringOngering (1958) wisselt het departement van Infrastructuur en Waterstaat in, waar ze sinds 2015 secretaris-generaal is. Daarvoor was zij directeur-generaal Mobiliteit en Bereikbaarheid op respectievelijk de ministeries van Verkeer en Waterstaat en I&M.

Haar betrokkenheid met de watersector komt onder meer tot uiting in het voorzitterschap van de jury voor de Waterinnovatieprijs.

Ongering begon haar loopbaan bij de gemeente Den Haag en was later onder meer directeur-generaal Financieel-Economische Zaken op VWS en plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding als vervanger van Tjibbe Joustra.

Lidewijde Ongering studeerde Bestuurskunde aan de Technische Hogeschool Twente in Enschede.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!