secundair logo knw 1

PERSONALIA - Lennart Silvis verlaat per 1 juli het Netherlands Water Partnership en treedt in dienst bij Royal HaskoningDHV. Hij heeft bijna dertien jaar bij NWP gewerkt, waarvan de laatste zeven jaar als directeur.

 

Lennart Silvis vk 180“Ik ben dankbaar voor alle mogelijkheden die ik heb gehad”, zegt Silvis. In de volgende nieuwsbrief van NWP blikt hij terug op zijn periode als promotor van het benutten van internationale kansen van de watersector. De wervingsprocedure voor een opvolger is inmiddels gestart. Tot die er is, nemen MT-leden Ewout van Galen (manager Operations) en Karin van Nistelrode (manager Marketing & Communications) de directeurswerkzaamheden tijdelijk waar.

Silvis wordt op 1 september global director Water Partnerships & Business Development bij Royal HaskoningDHV. Volgens het ingenieurs- en adviesbureau zal hij met zijn grote netwerk en ervaring een centrale rol spelen bij het aangaan en uitbreiden van watergerelateerde strategische samenwerkingsverbanden. Silvis heeft veel zin in de nieuwe uitdaging: “Ik ben zeer gedreven om partnerships te creëren die uiteindelijk invloed hebben op de wateruitdagingen van de wereld. Deze passie sluit mooi aan bij de merkbelofte van ‘Enhancing Society Together’ van Royal HaskoningDHV.”

Binnen de Business Line Water zijn er nog twee andere topbenoemingen. Lisette Heuer is in april aan de slag gegaan als global director Flood Resilience. Zij heeft een lange staat van dienst bij Royal HaskoningDHV en was hiervoor technical director Water. Djeevan Schiferli heeft sinds kort de leiding over het Digital Lab, dat gericht is op het ontwikkelen van nieuwe digitale diensten en innovaties. Schiferli is van Innogy gekomen en werkte eerder voor IBM.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.