secundair logo knw 1

PERSONALIA - Lennart Silvis verlaat per 1 juli het Netherlands Water Partnership en treedt in dienst bij Royal HaskoningDHV. Hij heeft bijna dertien jaar bij NWP gewerkt, waarvan de laatste zeven jaar als directeur.

 

Lennart Silvis vk 180“Ik ben dankbaar voor alle mogelijkheden die ik heb gehad”, zegt Silvis. In de volgende nieuwsbrief van NWP blikt hij terug op zijn periode als promotor van het benutten van internationale kansen van de watersector. De wervingsprocedure voor een opvolger is inmiddels gestart. Tot die er is, nemen MT-leden Ewout van Galen (manager Operations) en Karin van Nistelrode (manager Marketing & Communications) de directeurswerkzaamheden tijdelijk waar.

Silvis wordt op 1 september global director Water Partnerships & Business Development bij Royal HaskoningDHV. Volgens het ingenieurs- en adviesbureau zal hij met zijn grote netwerk en ervaring een centrale rol spelen bij het aangaan en uitbreiden van watergerelateerde strategische samenwerkingsverbanden. Silvis heeft veel zin in de nieuwe uitdaging: “Ik ben zeer gedreven om partnerships te creëren die uiteindelijk invloed hebben op de wateruitdagingen van de wereld. Deze passie sluit mooi aan bij de merkbelofte van ‘Enhancing Society Together’ van Royal HaskoningDHV.”

Binnen de Business Line Water zijn er nog twee andere topbenoemingen. Lisette Heuer is in april aan de slag gegaan als global director Flood Resilience. Zij heeft een lange staat van dienst bij Royal HaskoningDHV en was hiervoor technical director Water. Djeevan Schiferli heeft sinds kort de leiding over het Digital Lab, dat gericht is op het ontwikkelen van nieuwe digitale diensten en innovaties. Schiferli is van Innogy gekomen en werkte eerder voor IBM.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoi Marjolijn, bedankt voor je artikel. Het is duidelijk dat waterbeheer complex en uitdagend is, vooral nu klimaatverandering en hoger verbruik hun tol eisen. Gebieden zoals Zuid-Frankrijk en Catalonië staan niet op zichzelf met strenge restricties voor watergebruik.
Een interessant gegeven is dat 80% van ons drinkwater thuis wordt verbruikt. Daar ligt een enorme uitdaging, maar ook een kans om echt verschil te maken. Door slimmer om te gaan met de distributie van water, kunnen we helpen om het verbruik te verminderen zonder dat we daar veel van merken. Dit zou niet alleen helpen om onze waterbronnen te sparen, maar ook de druk op het systeem tijdens droge perioden verlagen.
Dit gaat verder dan alleen maar korter douchen; het gaat om een bewuste verandering in ons dagelijks leven om ervoor te zorgen dat er genoeg water is voor iedereen. Iemand iets gunnen. Beginnen met het nadenken over de oplossingen menukaart ook met water zoals we dat met energie doen - waar kunnen we besparen, hoe kunnen we efficiënter zijn, en hoe kunnen we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden?
Er is geen eenduidige oplossing voor het probleem, en additionele productie levert ons op langere termijn niets op. Misschien is het tijd om deze uitdaging aan te gaan en te kijken naar hoe we thuis ons watergebruik kunnen optimaliseren. 
Op dit moment (24 april 2024) na maandenlange neerslag is alles weer goedgekomen met hoog grondwater. De natuur hersteld zichzelf! Laat je niet beetnemen.
Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):