secundair logo knw 1

Ad van Wijk is benoemd tot Honorary Fellow 2018 van KWR Watercycle Research Institute. De waterstofpionier en duurzame energieondernemer ontving het fellowship uit handen van KWR-directeur Dragan Savić.

Ad van Wijk 180 vk Ad van WijkKWR verleent Van Wijk het Fellowship om ‘zijn grote verdienste voor KWR te eren en te waarderen’. “Zo was Van Wijk niet alleen de inspirator achter de researchlijn rondom water en energie bij KWR, maar heeft hij deze bovendien helpen opzetten. Daarnaast is hij de geestelijke vader van het project Power to X, een doordacht concept voor lokale inzet en opslag van duurzame energie en (hemel)water”, staat geschreven op de website van KWR.

Zijn werk voor KWR leidde dot diverse uitgaven, zoals het boek Solar Power to the People.

Van Wijk die ook deeltijd hoogleraar Future Energy Systems is aan de TU Delft, geeft bij KWR vorm aan het onderzoeksprogramma Energie en Water. De wetenschapper en ondernemer geldt als pleitbezorger van waterstof en is waterstofambassadeur voor Noord-Nederland om daar de waterstofeconomie te realiseren.

KWR kent sinds 2015 jaarlijks een Honorary Fellow toe. Een Fellow wordt voor het leven benoemd.

 

MEER INFORMATIE
‘Ontwikkelingen bij waterstof gaan hard maar nog veel uitdagingen’
Ad van Wijk benoemd tot KWR Honorary Fellow
Ad van Wijk: ‘Waterstof wordt het nieuwe olie en gas'

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).