Onderzoeksinstituut KWR heeft Harry Seah, Deputy Chief Executive (Operations) van PUB, Singapore’s National Water Agency, benoemd als Honorary Fellow. Seah krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de internationale samenwerking op het gebied van waterwetenschap en -beheer. 

Harry Seah 180 vk Harry SeahCEO Dragan Savić van KWR heeft de Award overhandigd tijdens een virtuele prijsuitreiking. Savić prees Seah voor zijn inspirerende rol in het opzetten van internationale onderzoeks- en innovatieprogramma’s en strategische partnerschappen waarbij KWR betrokken is, zoals de Global Water Research Coalition en Watershare. “Met zijn kennis van de watersector heeft hij bruggen kunnen slaan tussen wetenschap en praktijk, om brede maatschappelijke doelen te bereiken.”

Ook noemde Savić Seahs inbreng als topman van PUB. “Als early adopter van Watershare’s visie, opende de heer Seah de deuren van de waterhub in Singapore naar andere Aziatische landen.”

KWR reikt sinds 2015 jaarlijks een Honorary Fellowship uit aan personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de onderzoeksgemeenschap en de samenleving. Seah is de vijfde ontvanger van de prijs, na Martien den Blanken, Joan Rose, Willy Verstraete en Ad van Wijk. Een Honorary Fellow wordt aangesteld voor het leven.

Laatste reacties op onze artikelen

Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.
In Flevoland, en specifiek in het gebied Almere Oosterwold heeft het Waterschap Zuiderzeeland al een verordening gemaakt waarbij alle putten, ook kleiner dan 1 m3 per uur een meldingsplicht hebben, terwijl er geen waterbeheerplan voor de regio is. Het risico is meer onzekerheid en bureaucratie, zonder dat er waarborgen voor (stads)landbouw worden besproken.
... wie in haar beheersgebied grondwater gebruikt en grondwateronttrekkingen in zijn gebied ?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.