secundair logo knw 1

Sjef Ernes is ‘supertrots’ op zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding op de Aquatech uitgereikt door gedeputeerde Jack van der Hoek van de provincie Noord-Holland.

Sjef Ernes 180 vk Sjef ErnesSjef Ernes verliet afgelopen zomer de ngo Aqua for All, waar hij als directeur 16 jaar werkzaam voor was. Onder zijn leiding ondersteunde Aqua for All wereldwijd honderden sanitatieprojecten.

Ernes zei bij zijn afscheid onder meer: “Wat me het meest inspireerde tijdens mijn 16 jaar bij Aqua for All, was het feit dat we miljoenen mensen bereikten zonder water of sanitaire voorzieningen. Dit is een duidelijke drijfveer geweest, een constante factor in een bijna permanent veranderende strategie.”

Van der Hoek prees deze jarenlange inzet van Ernes voor verbetering van sanitaire voorzieningen. "Dankzij uw inspanningen hebben ten minste 4,5 miljoen mensen toegang gekregen tot basis sanitatie."

Na zijn vertrek bij Aqua for All zette Ernes zijn inzet voor schoon drinkwater en sanitatie voort onder de vlag van zijn adviesbureau 'Wicked Water'. “Het werk is nog niet gedaan”, laat hij op Linkedin weten in een reactie op zijn koninklijke onderscheiding.

Sjef Ernes onderscheiding Jack van der Hoek (l) en Sjef Ernes | Foto Aquatech

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.
Geweldig resultaat. Draagt mijn handelen bij aan een Drinkbare Rivier of niet? Dat is de simpele vraag.