Kirsten Bradley is 1 januari aan de slag gegaan als algemeen directeur van Wilo Nederland. Ze volgt Marcel Kok op die van 2015 tot mei 2020 de functie bekleedde.
Kirsten BradleySinds mei 2020 werd de functie van algemeen directeur waargenomen door Johan de Bleecker, managing director Wilo BeLux. Met de komst van Bradley kan hij zich weer concentreren op België en Luxemberg.
Bradley (49) studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en bekleedde sinds 1996 verschillende managementfuncties in binnen- en buitenland. In haar nieuwe functie moet ze zich richten op verdere groei van het bedrijf in Nederland.
De Wilo Groep is producent van pompen en pompsystemen voor de gebouwentechniek, watermanagement en de industrie, met wereldwijd circa 8.000 medewerkers en een omzet van 1,48 miljard euro (2019). Het hoofdkantoor staat in Dortmund, in Nederland staat de vestiging in Westzaan.
Mocht het in Juli weer warm en zonnig worden dan zal er een fors escalerend waterprobleem zijn.
De hamvraag die onbeantwoord blijft, is wat de impact is van de restlozing op de doelen van de KRW. Uit de berekeningen van het CBS zou blijken dat stikstof uit rwzi's nog voor 18% bijdraagt aan de totale belasting, en fosfaat nog voor 25% aan de totale belasting. Maar het gaat nog steeds om enorme hoeveelheden: 14,3 miljoen kg N en 1,64 miljoen kg P.
De afname in kg N is veel groter is dan in kg P. De verhouding tussen N en P is verschoven. Met als gevolg dat blauwalgen (die zelf stikstof binden) "in het voordeel zijn" vergeleken met groenalgen, die stikstof uit het oppervlaktewater opnemen. Dertig jaar geleden was er nog veel 'groene soep', inmiddels zijn de drijflagen van blauwalgen een hardnekkig probleem.
Het zou dus zomaar kunnen zijn dat het verwijderen van stikstof nu voldoende is, maar dat de verwijdering van fosfaat nog veel beter moet. Behalve wellicht als de rwzi (bijna) rechtstreeks op zee loost, dan is goed ook goed genoeg.