secundair logo knw 1

Judith Meurs en Mick de Kruijff zijn verkozen tot de nieuwe jeugddijkgraven van Nederland. Het is voor het eerst dat een duo de functie van jeugddijkgraaf invult.

Judith Meurs 180 vk Judith MeursHet tweetal volgt Jiska Taal op als voorzitter van het nationale jeugdwaterschapsbestuur, dat bestaat uit jongeren tussen de 14 en 18 jaar afkomstig uit alle 21 waterschappen. Judith Meurs (16) en Mick de Kruijff (17) vertegenwoordigden de afgelopen anderhalf jaar waterschap Hollandse Delta als jeugdbestuurders.

Mick Kruijff 180 vk Mick de KruijffBeide bestuurders richten het vizier op de Global Climate Adaptation Summit die in oktober wordt gehouden.

Judith: “Met z’n tweeën kunnen wij daar meer werk voor verzetten. Iets dat meer dan de moeite waard is, gegeven de huidige klimaatveranderingen.”

Mick: “Wij hebben ons tot doel gesteld om tijdens onze bestuursperiode andere jongerenorganisaties aan te spreken. Samen met hen trekken wij op naar de Global Climate Adaptation Summit in oktober. Wij staan aan het begin van ons leven, wij willen daar invloed op uitoefenen. Nu kunnen wij dat.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...