secundair logo knw 1

Jos Frijns wordt gastdocent op Cranfield Water Science Institute in Bedfordshire. Het gastdocentschap vloeit voort uit intensivering van de samenwerking tussen het Britse waterinstituut en KWR Watercycle Research Institute. Frijns is senior-onderzoeker bij KWR.

Jos Frijns 180 vk Jos Frijns Cranfield en KWR hebben afgesproken hun samenwerking op het gebied van veerkrachtig stedelijk waterbeheer te verlengen en te versterken. In dat kader wordt Heather Smith van Cranfield gastonderzoeker bij KWR.

Op de website van KWR staat geschreven dat Smith en Frijns al een aantal jaren samen wetenschappelijk onderzoek doen naar watergovernance. Ze zijn daardoor de aangewezen personen om de verdere samenwerking tussen Cranfield Water Science Institute en KWR gestalte te geven, Heather Smith 180 vk Heather Smith aldus KWR. "Ze zullen onder meer gezamenlijk onderzoeksvoorstellen voorbereiden en artikelen schrijven."

Jos Frijns is manager van het Resilience Management and Governance-team bij KWR. Hij is senior-onderzoeker op het gebied van watergovernance, kennisstrategieën, toekomstverkenningen, de nexus tussen water en energie, en water in de circulaire economie.

Heather Smith is lector op het Cranfield Water Science Institute. Haar onderzoek richt zich op de bestuurlijke aspecten van de watersector en het snijpunt van technische innovatie, beleid en maatschappelijke drivers voor water services.

 

MEER INFORMATIE
Nauwe samenwerking tussen Cranfield Water Science Institute en KWR

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans A.J. MiddendorpHoi Hans, dank voor je reactie en je vraag. André en ik pleiten voor een plan B: dus niet boeren ondersteunen die met hun subsidietrekkers bulkproducten produceren in monocultuur (dat is plan A). Wij pleiten voor het ondersteunen van boeren bij welke natuur, landschap en cultuur wél in goede handen is. Dat zijn veelal de kleinere boeren. Die moeten we perspectief bieden, ondersteunen. Als we slim zijn zorgen we dat zij meer ontvangen voor hun producten. André en ik hopen dat er méér plan-B-boeren komen, niet minder. De natuur zal er wel bij varen, evenals de kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater.
Jos
Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat!