secundair logo knw 1

Jos Frijns wordt gastdocent op Cranfield Water Science Institute in Bedfordshire. Het gastdocentschap vloeit voort uit intensivering van de samenwerking tussen het Britse waterinstituut en KWR Watercycle Research Institute. Frijns is senior-onderzoeker bij KWR.

Jos Frijns 180 vk Jos Frijns Cranfield en KWR hebben afgesproken hun samenwerking op het gebied van veerkrachtig stedelijk waterbeheer te verlengen en te versterken. In dat kader wordt Heather Smith van Cranfield gastonderzoeker bij KWR.

Op de website van KWR staat geschreven dat Smith en Frijns al een aantal jaren samen wetenschappelijk onderzoek doen naar watergovernance. Ze zijn daardoor de aangewezen personen om de verdere samenwerking tussen Cranfield Water Science Institute en KWR gestalte te geven, Heather Smith 180 vk Heather Smith aldus KWR. "Ze zullen onder meer gezamenlijk onderzoeksvoorstellen voorbereiden en artikelen schrijven."

Jos Frijns is manager van het Resilience Management and Governance-team bij KWR. Hij is senior-onderzoeker op het gebied van watergovernance, kennisstrategieën, toekomstverkenningen, de nexus tussen water en energie, en water in de circulaire economie.

Heather Smith is lector op het Cranfield Water Science Institute. Haar onderzoek richt zich op de bestuurlijke aspecten van de watersector en het snijpunt van technische innovatie, beleid en maatschappelijke drivers voor water services.

 

MEER INFORMATIE
Nauwe samenwerking tussen Cranfield Water Science Institute en KWR

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…
Als de twee probleemkelders zijn afgesloten dan lopen we toch geen risico meer? Of zijn de verkeerde kelders per ongeluk afgesloten?
De waterschappen blijven achter bij de hoeveelheden neerslag die de komende jaren op ons afkomen. Dijkverhoging zal geen uitweg bieden in de ontstane situatie en zelfs gevaarlijk. Geef water zelf de ruimte in de huidige tijd en ga het gesprek aan met de landbouw of laat de landbouw zelf beslissen in kritieke regio's. Neerslaghoeveelheden van boven de 100 mm in een etmaal is geen uitzondering in deze tijd fase.