secundair logo knw 1

Jos Frijns wordt gastdocent op Cranfield Water Science Institute in Bedfordshire. Het gastdocentschap vloeit voort uit intensivering van de samenwerking tussen het Britse waterinstituut en KWR Watercycle Research Institute. Frijns is senior-onderzoeker bij KWR.

Jos Frijns 180 vk Jos Frijns Cranfield en KWR hebben afgesproken hun samenwerking op het gebied van veerkrachtig stedelijk waterbeheer te verlengen en te versterken. In dat kader wordt Heather Smith van Cranfield gastonderzoeker bij KWR.

Op de website van KWR staat geschreven dat Smith en Frijns al een aantal jaren samen wetenschappelijk onderzoek doen naar watergovernance. Ze zijn daardoor de aangewezen personen om de verdere samenwerking tussen Cranfield Water Science Institute en KWR gestalte te geven, Heather Smith 180 vk Heather Smith aldus KWR. "Ze zullen onder meer gezamenlijk onderzoeksvoorstellen voorbereiden en artikelen schrijven."

Jos Frijns is manager van het Resilience Management and Governance-team bij KWR. Hij is senior-onderzoeker op het gebied van watergovernance, kennisstrategieën, toekomstverkenningen, de nexus tussen water en energie, en water in de circulaire economie.

Heather Smith is lector op het Cranfield Water Science Institute. Haar onderzoek richt zich op de bestuurlijke aspecten van de watersector en het snijpunt van technische innovatie, beleid en maatschappelijke drivers voor water services.

 

MEER INFORMATIE
Nauwe samenwerking tussen Cranfield Water Science Institute en KWR

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.