Jiska Taal (16) is geïnstalleerd als nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland voor de periode van een jaar. Jiska neemt het stokje over van Anna Spijkervet van waterschap Drents Overijsselse Delta.

Jiska Taal vk 3 Jiska TaalJiska woont in Hoek van Holland en heeft dit schooljaar haar vwo-diploma gehaald. “Ik heb nu een tussenjaar en ga de komende tijd aan de slag voor de Unie van Waterschappen. Daar ga ik me bezighouden met video’s en andere content voor de social mediakanalen, zoals Instagram.”

De jeugddijkgraaf is voorzitter van het nationale jeugdwaterschapsbestuur, bestaande uit jongeren tussen de 14 en 18 jaar. De leden van het Jeugdwaterschap vertegenwoordigen de 21 waterschappen. Het belangrijkste doel is om jongeren bij het werk van de waterschappen te betrekken.

Volgend jaar bestaat het landelijk Jeugdwaterschap 10 jaar.

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!