Jawairia Ahmad is de nieuwe programmamanager water bij PAOTM. Ze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het postacademisch cursusaanbod.

Jawairia Ahmad 180 vk Jawairia Ahmad PAO Techniek en Management (PAOTM) is een platform dat nieuw ontwikkelde kennis op het gebied van techniek en management middels cursussen, webinars en workshops aanbiedt aan professionals.

Ahmad is 1 december begonnen in het haar nieuwe functie. Haar expertise, netwerk en onderzoek op het gebied van innovatieve waterzuivering staat in het bijzonder centraal in het nieuwe programma dat komend jaar van start gaat, laat PAOTM weten. Ze richt zich op de ontwikkeling van het postacademisch cursusaanbod op het gebied van waterbouw, watermanagement en waterzuivering.

Ahmad werd in Pakistan geboren (1986). In de hoofdstad Islamabad haalde ze haar bachelor- en masterdiploma's in milieuwetenschappen. In 2015 kwam ze bij de afdeling Watermanagement van TU Delft als promovendus, waarbij ze zich richtte op het terugwinnen van hulpbronnen (thermische energie: koude energie) uit drinkwaterdistributiesystemen zonder de kwaliteit van het water aan te tasten. 

Haar ambitie is om het idee van het terugwinnen van grondstoffen uit drinkwater op grotere schaal te integreren voor toepassing in duurzame steden en kringloopeconomieën. Dit om te voldoen aan de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling 6 (schoon water en sanitaire voorzieningen), 7 (betaalbare en schone energie) en 11 (duurzame steden en gemeenschappen).

Laatste reacties op onze artikelen

Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.
In Flevoland, en specifiek in het gebied Almere Oosterwold heeft het Waterschap Zuiderzeeland al een verordening gemaakt waarbij alle putten, ook kleiner dan 1 m3 per uur een meldingsplicht hebben, terwijl er geen waterbeheerplan voor de regio is. Het risico is meer onzekerheid en bureaucratie, zonder dat er waarborgen voor (stads)landbouw worden besproken.
... wie in haar beheersgebied grondwater gebruikt en grondwateronttrekkingen in zijn gebied ?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.