secundair logo knw 1

Jawairia Ahmad is de nieuwe programmamanager water bij PAOTM. Ze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het postacademisch cursusaanbod.

Jawairia Ahmad 180 vk Jawairia Ahmad PAO Techniek en Management (PAOTM) is een platform dat nieuw ontwikkelde kennis op het gebied van techniek en management middels cursussen, webinars en workshops aanbiedt aan professionals.

Ahmad is 1 december begonnen in het haar nieuwe functie. Haar expertise, netwerk en onderzoek op het gebied van innovatieve waterzuivering staat in het bijzonder centraal in het nieuwe programma dat komend jaar van start gaat, laat PAOTM weten. Ze richt zich op de ontwikkeling van het postacademisch cursusaanbod op het gebied van waterbouw, watermanagement en waterzuivering.

Ahmad werd in Pakistan geboren (1986). In de hoofdstad Islamabad haalde ze haar bachelor- en masterdiploma's in milieuwetenschappen. In 2015 kwam ze bij de afdeling Watermanagement van TU Delft als promovendus, waarbij ze zich richtte op het terugwinnen van hulpbronnen (thermische energie: koude energie) uit drinkwaterdistributiesystemen zonder de kwaliteit van het water aan te tasten. 

Haar ambitie is om het idee van het terugwinnen van grondstoffen uit drinkwater op grotere schaal te integreren voor toepassing in duurzame steden en kringloopeconomieën. Dit om te voldoen aan de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling 6 (schoon water en sanitaire voorzieningen), 7 (betaalbare en schone energie) en 11 (duurzame steden en gemeenschappen).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.