Jawairia Ahmad is de nieuwe programmamanager water bij PAOTM. Ze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het postacademisch cursusaanbod.
Jawairia Ahmad PAO Techniek en Management (PAOTM) is een platform dat nieuw ontwikkelde kennis op het gebied van techniek en management middels cursussen, webinars en workshops aanbiedt aan professionals.
Ahmad is 1 december begonnen in het haar nieuwe functie. Haar expertise, netwerk en onderzoek op het gebied van innovatieve waterzuivering staat in het bijzonder centraal in het nieuwe programma dat komend jaar van start gaat, laat PAOTM weten. Ze richt zich op de ontwikkeling van het postacademisch cursusaanbod op het gebied van waterbouw, watermanagement en waterzuivering.
Ahmad werd in Pakistan geboren (1986). In de hoofdstad Islamabad haalde ze haar bachelor- en masterdiploma's in milieuwetenschappen. In 2015 kwam ze bij de afdeling Watermanagement van TU Delft als promovendus, waarbij ze zich richtte op het terugwinnen van hulpbronnen (thermische energie: koude energie) uit drinkwaterdistributiesystemen zonder de kwaliteit van het water aan te tasten.
Haar ambitie is om het idee van het terugwinnen van grondstoffen uit drinkwater op grotere schaal te integreren voor toepassing in duurzame steden en kringloopeconomieën. Dit om te voldoen aan de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling 6 (schoon water en sanitaire voorzieningen), 7 (betaalbare en schone energie) en 11 (duurzame steden en gemeenschappen).
veel waardering, Tom Trouwborst
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...