Jan Peter van der Hoek staat 8op de Technology Power List van Global Water Intelligence (GWI), uitgever en organisator van evenementen in de internationale waterindustrie. Met de lijst wil de uitgever deze keer weergeven welke mensen in de mondiale waterwereld belangrijk zijn om technische ontwikkelingen tot een succes te maken. Cees Buisman van Wetsus staat op plaats 37.

Jan Peter van der Hoek vk 180 Jan Peter van der HoekVan der Hoek is hoogleraar drinkwatertechniek aan TU Delft. Hij is ook hoofd van het strategisch centrum van het Amsterdamse watercyclusbedrijf Waternet. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de innovatiestrategie en de onderzoeksagenda van Waternet. GWI zet Van der Hoek hoog op de lijst vanwege zijn rol bij ‘een van ‘s werelds meest op technologie gerichte nutsbedrijven’, licht Tom Scotney van GWI toe.

cees buisman 180 vk Cees BuismanCees Buisman, hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan de Wageningen University en lid van de raad van bestuur van Wetsus, staat op plaats 37. Scotney: “We zetten Buisman op de 37e plaats op basis van de invloed van het instituut Wetsus, dat we beschouwen als potentieel het beste wateronderzoekscentrum ter wereld.”

Breed scala
De ranking is intern samengesteld op basis van kennis binnen de uitgeverij en van haar netwerk, legt Scotney uit. Het thema van de technologielijst wisselt, in de afgelopen jaren is zo een breed scala aan onderwerpen voorbij gekomen, van de belangrijkste mensen in de Saoedische watersector tot de grootste deals met wateractiva in de wereld.

chee meng pang 180 vk Chee Meng PangElke keer betreft het een top 40. Bovenaan de lijst die GWI deze keer samenstelde staat Chee Meng Pang, de nieuwe chief technology officer (CTO) van de Singapore Public Utilities Board. PUB geldt in de ogen van de samenstellers van de lijst als belangrijke aanjager van technologieën in een van de meest op technologie gerichte en voor water kwetsbare delen van de wereld.

Laatste reacties op onze artikelen

Heerlijk paniekartikel van onze klimaatreligie. Is er ook ruimte voor feiten, logica en wetenschap?
Heel ernstig is ook dat er nog altijd meer mensen overlijden ten gevolge van koude dan ten gevolge van hitte.
Vorig juli temperaturen van - 70 en lager op de Zuidpool. Het komt wel erg dichtbij zo.
https://www.accuweather.com/nl/aq/amundsen-scott-south-pole-station/2258520/july-weather/2258520?year=2022
Bidden dat Groenland weer ijsvrij en groen wordt zodat alles weer bij het oude blijft.
Dank. Mvrgr, Henk Timme
@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.