secundair logo knw 1

Jan Peter van der Hoek staat 8op de Technology Power List van Global Water Intelligence (GWI), uitgever en organisator van evenementen in de internationale waterindustrie. Met de lijst wil de uitgever deze keer weergeven welke mensen in de mondiale waterwereld belangrijk zijn om technische ontwikkelingen tot een succes te maken. Cees Buisman van Wetsus staat op plaats 37.

Jan Peter van der Hoek vk 180 Jan Peter van der HoekVan der Hoek is hoogleraar drinkwatertechniek aan TU Delft. Hij is ook hoofd van het strategisch centrum van het Amsterdamse watercyclusbedrijf Waternet. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de innovatiestrategie en de onderzoeksagenda van Waternet. GWI zet Van der Hoek hoog op de lijst vanwege zijn rol bij ‘een van ‘s werelds meest op technologie gerichte nutsbedrijven’, licht Tom Scotney van GWI toe.

cees buisman 180 vk Cees BuismanCees Buisman, hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan de Wageningen University en lid van de raad van bestuur van Wetsus, staat op plaats 37. Scotney: “We zetten Buisman op de 37e plaats op basis van de invloed van het instituut Wetsus, dat we beschouwen als potentieel het beste wateronderzoekscentrum ter wereld.”

Breed scala
De ranking is intern samengesteld op basis van kennis binnen de uitgeverij en van haar netwerk, legt Scotney uit. Het thema van de technologielijst wisselt, in de afgelopen jaren is zo een breed scala aan onderwerpen voorbij gekomen, van de belangrijkste mensen in de Saoedische watersector tot de grootste deals met wateractiva in de wereld.

chee meng pang 180 vk Chee Meng PangElke keer betreft het een top 40. Bovenaan de lijst die GWI deze keer samenstelde staat Chee Meng Pang, de nieuwe chief technology officer (CTO) van de Singapore Public Utilities Board. PUB geldt in de ogen van de samenstellers van de lijst als belangrijke aanjager van technologieën in een van de meest op technologie gerichte en voor water kwetsbare delen van de wereld.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.