secundair logo knw 1

Jan Peter van der Hoek staat 8op de Technology Power List van Global Water Intelligence (GWI), uitgever en organisator van evenementen in de internationale waterindustrie. Met de lijst wil de uitgever deze keer weergeven welke mensen in de mondiale waterwereld belangrijk zijn om technische ontwikkelingen tot een succes te maken. Cees Buisman van Wetsus staat op plaats 37.

Jan Peter van der Hoek vk 180 Jan Peter van der HoekVan der Hoek is hoogleraar drinkwatertechniek aan TU Delft. Hij is ook hoofd van het strategisch centrum van het Amsterdamse watercyclusbedrijf Waternet. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de innovatiestrategie en de onderzoeksagenda van Waternet. GWI zet Van der Hoek hoog op de lijst vanwege zijn rol bij ‘een van ‘s werelds meest op technologie gerichte nutsbedrijven’, licht Tom Scotney van GWI toe.

cees buisman 180 vk Cees BuismanCees Buisman, hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan de Wageningen University en lid van de raad van bestuur van Wetsus, staat op plaats 37. Scotney: “We zetten Buisman op de 37e plaats op basis van de invloed van het instituut Wetsus, dat we beschouwen als potentieel het beste wateronderzoekscentrum ter wereld.”

Breed scala
De ranking is intern samengesteld op basis van kennis binnen de uitgeverij en van haar netwerk, legt Scotney uit. Het thema van de technologielijst wisselt, in de afgelopen jaren is zo een breed scala aan onderwerpen voorbij gekomen, van de belangrijkste mensen in de Saoedische watersector tot de grootste deals met wateractiva in de wereld.

chee meng pang 180 vk Chee Meng PangElke keer betreft het een top 40. Bovenaan de lijst die GWI deze keer samenstelde staat Chee Meng Pang, de nieuwe chief technology officer (CTO) van de Singapore Public Utilities Board. PUB geldt in de ogen van de samenstellers van de lijst als belangrijke aanjager van technologieën in een van de meest op technologie gerichte en voor water kwetsbare delen van de wereld.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.