Jan-Paul van Term is benoemd tot lid raad van commissarissen Tauw Group. Hij volgt Bernard Fortuyn op, wiens laatste termijn dit jaar eindigde.
Jean Paul van TermDe benoeming van Van Term (1966) als commissaris geldt tot 2024. Van Term is associate partner van Het Strategiekantoor met als specialisaties strategie, reorganisatie en transformatie van bedrijven. Ook is hij lid van de Raad van Advies van Mega Windforce. Binnen deze raad is hij verantwoordelijk voor de commerciële en financiële onderwerpen.
Eline Oudenbroek, voorzitter van de raad van commissarissen van Tauw Group, zit in de specifieke kennis van Van Term een meerwaarde voor het advies- en ingenieursbureau in Deventer: “Tauw Group ontwikkelt zich tot een Europese organisatie. Dit brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van digitalisering, bedrijfstransformatie en een meer commerciële aanpak. Jan-Paul heeft op deze gebieden prestaties geleverd die aansluiten bij de huidige uitdagingen van Tauw.”
Mocht het in Juli weer warm en zonnig worden dan zal er een fors escalerend waterprobleem zijn.
De hamvraag die onbeantwoord blijft, is wat de impact is van de restlozing op de doelen van de KRW. Uit de berekeningen van het CBS zou blijken dat stikstof uit rwzi's nog voor 18% bijdraagt aan de totale belasting, en fosfaat nog voor 25% aan de totale belasting. Maar het gaat nog steeds om enorme hoeveelheden: 14,3 miljoen kg N en 1,64 miljoen kg P.
De afname in kg N is veel groter is dan in kg P. De verhouding tussen N en P is verschoven. Met als gevolg dat blauwalgen (die zelf stikstof binden) "in het voordeel zijn" vergeleken met groenalgen, die stikstof uit het oppervlaktewater opnemen. Dertig jaar geleden was er nog veel 'groene soep', inmiddels zijn de drijflagen van blauwalgen een hardnekkig probleem.
Het zou dus zomaar kunnen zijn dat het verwijderen van stikstof nu voldoende is, maar dat de verwijdering van fosfaat nog veel beter moet. Behalve wellicht als de rwzi (bijna) rechtstreeks op zee loost, dan is goed ook goed genoeg.