secundair logo knw 1

PERSONALIA - Jan Klok, wetenschappelijke projectmanager bij kennisinstituut Wetsus en hoofdtechnoloog bij Paqell B.V, is een van de genomineerden voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieurs-prijs.

Jan KlokVanaf 19 februari kan gestemd worden op de website van het organiserende Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI).

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt uitgereikt aan de Ingenieur van het Jaar. In aanmerking komen ingenieurs met een MSc of BSc graad in engineering en die zich in hun werk onderscheiden door vier competenties: expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact. 

Naast Klok zijn genomineerd: Sander den Blanken RO, directeur bij Arup b.v en Nima Tolou, assistant professor op de afdeling Precision and Microsystems Engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous BV en Kinergizer BV. De prijsuitreiking heeft plaats op 21 maart.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.