secundair logo knw 1

Jan Bonjer gaat vandaag aan de slag als dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta. Door de coronacrisis is de officiële beëdiging uitgesteld.

Jan Bonjer 180 vk aJan BonjerBonjer werd op 15 januari unaniem voorgedragen door het algemeen bestuur van het waterschap. Hij zou 1 april beginnen, maar dat is 1 mei geworden. De procedure voor het Koninklijk Besluit is doorlopen. 

De officiële beëdiging door de Commissaris van de Koning Jaap Smit wordt later gepland als de beperkende maatregelen als gevolg van de coronacrisis dat toelaten. Dan is er ook gelegenheid om afscheid te nemen van Gerard Doornbos, die als waarnemend dijkgraaf ruim een jaar leiding gaf aan het waterschap als vervanger van de opgestapte Ingrid de Bondt. 

Tot 1 april 2020 was Jan Bonjer hoofdredacteur van het Financieele Dagblad en daarvoor achtereenvolgens van het Dagblad van het Noorden en het Algemeen Dagblad.

 

MEER INFORMATIE
Jan Bonjer wordt nieuwe dijkgraaf van Hollandse Delta

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.