secundair logo knw 1

Jaap Slootmaker wordt directeur-generaal Water en Bodem bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ministerraad heeft ingestemd met zijn voordracht. De benoeming gaat in op 1 juli 2020.

jaap slootmaker 2 180 vk Jaap SlootmakerMomenteel is Peter Heij directeur-generaal Water en Bodem op het ministerie. Het directoraat-generaal ontwikkelt beleid op het gebied van: waterbeleid en waterveiligheid, klimaatadaptatie, waterprojecten in specifieke gebieden en water en bodem.

Slootmaker is sinds 2018 plaatsvervangend directeur-generaal Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was hij Chief Financial Officer (CFO) bij Rijkswaterstaat. Eerder bekleedde hij diverse managementfuncties bij Rijkswaterstaat en het ministerie van Economische Zaken.

Slootmaker studeerde Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en volgde de post-doctoraal studie Operational Auditing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.  Daarna volgde hij de postdoctoraal studie Operational Auditing.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...