secundair logo knw 1

Op 12 mei 2020 is onze algemeen directeur Kees Vermeer overleden. Kees was al enige tijd ziek en we wisten dat hij niet meer beter ging worden. Het verdriet om zijn toch nog plotselinge overlijden is groot.

Kees Vermeer 180 vk Kees VermeerKees was onlosmakelijk verbonden met HKV. Samen met Hans Hartong en Matthijs Kok was hij in 1995 oprichter en de V van HKV. Hij was vanaf de oprichting tot op heden directeur van HKV. Voor Kees was HKV meer dan alleen werk, hij gaf er zijn hart en ziel aan. De teleurstelling dat hij ons 25-jarige lustrum op 1 september van dit jaar niet meer zou meemaken was voor hem, maar ook voor ons allen, groot.

Kees was een vakman in de rivierkunde en als directeur een constante factor in het bestaan van HKV. Dat kon hij door mee te gaan met de tijd, met een niet aflatende focus op de waarde van (nieuwe) kennis. Met zijn kenmerkende creativiteit was het dan ook geen verrassing dat juist Kees op de proppen kwam met ons huidige motto: ‘HKV, de kennisondernemer voor water en veiligheid’.

Evenzo was Kees heel betrokken bij en trouw aan de mensen van HKV. Veel initiatieven in de organisatie waren dan ook het initiatief van Kees. Hij genoot van alle evenementen met het hele bedrijf, en dat waren er nogal wat. Kees was daarbij ook de chroniqueur van HKV, van alle bijeenkomsten maakte hij de foto’s en de fotoboeken.

En iedereen bij HKV kent de sollicitatiegesprekken met hem: zijn enthousiasme over HKV was soms zo groot dat de sollicitant er nauwelijks nog tussen kwam. Teamspirit en collegialiteit waren naast de inhoudelijke drive altijd belangrijke waarden voor Kees en daar is HKV op gebouwd. Kees was optimistisch, joviaal en altijd beschikbaar. Hij gaf mensen vertrouwen. Het leverde hem veel krediet en waardering op.

In de laatste weken verzuchtte Kees dat hij HKV in de steek liet. Dat is natuurlijk niet zo, en dat wist Kees ook wel. Het maakte echter zijn teleurstelling, dat hij de ontwikkeling van HKV niet nog vele jaren zou kunnen blijven volgen, niet minder groot. Zijn teleurstelling is onze teleurstelling. We gaan Kees heel erg missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Ineke, zijn moeder, familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte om dit grote gemis te dragen.

Alle medewerkers HKV Lijn in water

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.