Op 27 september 2018 bereikte mij het droeve bericht dat Kees de Korte plotseling was overleden ten gevolge van een hartstilstand. Kees was niet alleen een icoon voor Waternet, maar voor de hele afvalwaterwereld, nationaal en internationaal.

Kees de Korte zw Kees de KorteKees de Korte heeft zijn gehele loopbaan gewerkt aan de modernisering van het Amsterdamse afvalwatersysteem. Het ontwerp, de besturing en control van de afvalwaterketen, behoorde tot zijn werkveld. De rwzi’s Amsterdam West en Westpoort zijn door Kees mede ontworpen. Ook de rwzi Amsterdam Oost, die al weer buiten gebruik gesteld is, was van zijn hand. Kees ging voor een goede balans tussen innovatie en bewezen techniek.

Mentor
Kees was een mentor voor velen en heeft zijn kennis altijd gedeeld. Hij heeft les gegeven en heeft lesmateriaal geschreven voor de NVA en later KNW. Hij was actief in de STOWA en internationaal in de IWA.

Hij was ook internationaal een erkend expert. Recent vroegen collega’s mij nog op het IWA congres in Tokyo Kees de groeten te doen. Daar is het helaas niet meer van gekomen. Hij vertegenwoordigde Amsterdam in het overleg met grote Duitse steden waarin ervaringen m.b.t. de afvalwaterketen werden uitgewisseld. Kees sprak naast Engels, vloeiend Duits. Wij zijn vele keren samen naar de IFAT in München geweest.

Uiterst precies
Kees heeft mij in 1981 aangenomen en was mijn leidinggevende bij Openbare Werken Amsterdam. Ik heb veel van Kees geleerd. Hij was uiterst precies en ging voor een hoge kwaliteit. Kees liet weinig aan het toeval over.

Later draaide de rollen om en werd ik de leidinggevende van Kees. Dat ging in harmonie, hetgeen tekenend is voor Kees. Hij ging voor de inhoud van het werk, dat dreef hem.

Sportief en vitaal
Kees was sportief en vitaal, een leuke vader en opa. Bergbeklimmen en reizen waren zijn passies. We kwamen elkaar op de mooiste plekken in de wereld tegen.

We zullen Kees missen. Nog altijd volgde hij Waternet met veel belangstelling.

Ik wens met name Linda, zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Roelof Kruize, algemeen directeur Waternet

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!