secundair logo knw 1

Op 27 september 2018 bereikte mij het droeve bericht dat Kees de Korte plotseling was overleden ten gevolge van een hartstilstand. Kees was niet alleen een icoon voor Waternet, maar voor de hele afvalwaterwereld, nationaal en internationaal.

Kees de Korte zw Kees de KorteKees de Korte heeft zijn gehele loopbaan gewerkt aan de modernisering van het Amsterdamse afvalwatersysteem. Het ontwerp, de besturing en control van de afvalwaterketen, behoorde tot zijn werkveld. De rwzi’s Amsterdam West en Westpoort zijn door Kees mede ontworpen. Ook de rwzi Amsterdam Oost, die al weer buiten gebruik gesteld is, was van zijn hand. Kees ging voor een goede balans tussen innovatie en bewezen techniek.

Mentor
Kees was een mentor voor velen en heeft zijn kennis altijd gedeeld. Hij heeft les gegeven en heeft lesmateriaal geschreven voor de NVA en later KNW. Hij was actief in de STOWA en internationaal in de IWA.

Hij was ook internationaal een erkend expert. Recent vroegen collega’s mij nog op het IWA congres in Tokyo Kees de groeten te doen. Daar is het helaas niet meer van gekomen. Hij vertegenwoordigde Amsterdam in het overleg met grote Duitse steden waarin ervaringen m.b.t. de afvalwaterketen werden uitgewisseld. Kees sprak naast Engels, vloeiend Duits. Wij zijn vele keren samen naar de IFAT in München geweest.

Uiterst precies
Kees heeft mij in 1981 aangenomen en was mijn leidinggevende bij Openbare Werken Amsterdam. Ik heb veel van Kees geleerd. Hij was uiterst precies en ging voor een hoge kwaliteit. Kees liet weinig aan het toeval over.

Later draaide de rollen om en werd ik de leidinggevende van Kees. Dat ging in harmonie, hetgeen tekenend is voor Kees. Hij ging voor de inhoud van het werk, dat dreef hem.

Sportief en vitaal
Kees was sportief en vitaal, een leuke vader en opa. Bergbeklimmen en reizen waren zijn passies. We kwamen elkaar op de mooiste plekken in de wereld tegen.

We zullen Kees missen. Nog altijd volgde hij Waternet met veel belangstelling.

Ik wens met name Linda, zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Roelof Kruize, algemeen directeur Waternet

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.