secundair logo knw 1

De hydroloog Siebe Bosch is op 19 februari op 51-jarige leeftijd overleden. De hydrologische gemeenschap treurt om het verlies van een zeer aimabel en capabel persoon, die toegewijd was aan zijn werk, maar bovenal een betrokken partner en vader was.

Siebe Bosch 180 vk Siebe BoschSiebe Bosch heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en introductie van belangrijke tools in de watersector. Hij deed zijn werk zeer toegewijd, was innovatief en zocht naar praktische toepassingen. Zo had hij als een van de eersten een drone aangeschaft en experimenteerde hij daarmee. De kennis die hij ontwikkelde bracht hij graag over. 

In 2006 richtte hij Hydroconsult op, adviesbureau op het gebied van hydrologie en waterbeheer. Met zijn bedrijf gaf hij specialistisch advies aan waterschappen, maar bijvoorbeeld ook aan kenniscentrum STOWA, over onder meer wateroverlastrisico’s, beekherstel, klimaatverandering, verbetering waterkwaliteit en hydrologische en hydraulische simulatiemodellen. Als adviseur groeide hij uit tot een autoriteit op het gebied van modellering en ontwikkelde hij allerlei tools om snel te kunnen rekenen. 

Siebe Bosch studeerde water-bodem-atmosfeer aan de Universiteit Wageningen (nu WUR). Na zijn afstuderen ging hij aan de slag bij het Waterloopkundig Laboratorium in Delft, het latere Deltares. In die jaren heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van het SOBEK-modelinstrumentarium.

Siebe Bosch was voorts onder meer werkzaam als wetenschapsjournalist, actief in Waterforce (Vereniging van zelfstandigen in het waterbeheer) en consultant watermanagement in Australië.

Hij groeide op op Terschelling, wat bijdroeg aan zijn liefde voor water en de zee. Hij deelde die liefde met zijn gezin, dat centraal stond in zijn leven. Creatief uitte hij zich in de muziek, binnen het gezin op reizen door Europa en langs de kust, maar ook zong hij in een band en luisterde menig bruiloft en partij op.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.
Mooie putdeksels!! Ik zou er graag 1 kopen. Is dat mogelijk? Met vr.gr. Mevr M. Pennings