secundair logo knw 1

Op 14 juli overleed Ed Hulshof, na een ongelijke strijd op 74-jarige leeftijd. Ed Hulshof was directeur van WML, het drinkwaterbedrijf voor Limburg, van 2001 tot medio 2006.

Ed Hulshof vk 180 Ed HulshofEd was een relatieve nieuwkomer en buitenstaander in het ‘drinkwater’ destijds. Begonnen in een tijd dat het nog wel gebruikelijk was dat je als directeur uit de sector kwam en je opleiding in Delft of Wageningen had gehad in Water of Civiele techniek. Ed had een achtergrond in de chemie en het bedrijfsleven.

In zijn eerste interview in H2O wordt het ontbreken van een link met de waterbranche genoemd. Ed Hulshof daarover: “De chemie is juist eerder een bindende factor. De chemie en ook de biochemie spelen juist een belangrijke rol bij een waterbedrijf. Via chemische processen kun je de kwaliteit van het water vaststellen. In ieder geval word ik niet geplaagd door historisch beladen dossiers. En wellicht ben ik dan objectiever.”

Ed Hulshof maakte zich in zijn periode als directeur sterk voor de vorming van een waterketenbedrijf in Limburg. Een project waarbij waterbeheer, afvalwater en drinkwaterproductie in één bedrijf ondergebracht zouden worden. Helaas is dit project vlak voor een definitief akkoord door de andere partijen stopgezet. Ook was Ed Hulshof betrokken bij de afronding van Waterproductiebedrijf Heel, WML’s grootste productielocatie waar van Maaswater drinkwater wordt gemaakt. En voerde hij met Alexander Vos De Wael het overleg met de Vakbonden over de WWb-CAO.

Na zijn tijd bij WML bleef Ed Hulshof actief voor de sector. Hij trad toe tot de Board van IWA als thesaurier en bezocht wereldwijd de besturen van de bij IWA aangesloten landen. Verder trok hij samen met Chris Bruggink de kar van de Club van Gepensioneerde waterleiding Directeuren.

WML

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.