Herman Dijk, dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta, is op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte.
Dijk legde 1 mei van dit jaar zijn werk neer, omdat hij door de ziekte en behandelingen niet meer in staat was leiding te geven aan het waterschap. “Ik ben begonnen aan een reis naar het ongewisse”, liet hij aan de medewerkers van het waterschap weten.
Piet Zoon nam zijn functie over als waarnemend dijkgraaf. Hij heeft met Eveline de Kruijk, secretaris-directeur, een In Memoriam geplaatst op de website van WDOD.
Ze schrijven onder meer: "Als dijkgraaf zette hij zich de afgelopen negen jaar met plezier en passie in voor veilige dijken en voldoende en schoon water, zowel binnen het waterschap als daarbuiten. Met zijn jarenlange ervaring en inhoudelijke kennis was Herman een drijvende kracht. Vernieuwing en innovatie hadden zijn speciale aandacht. De waterschapstaken effectief en professioneel uitvoeren, “in verbinding met onze Drents Overijsselse omgeving”, zoals hij het zelf verwoordde. Iets wat zijn betrokkenheid bij enerzijds het waterschap en anderzijds bij de bewoners, bedrijven en industrie met verve aantoont."
Dijk werd op donderdag 11 februari 2010 beëdigd als dijkgraaf van het toenmalige Waterschap Groot Salland. Op 1 januari 2016 zette hij deze functie voort bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta, ontstaan uit een fusie tussen de waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland.
Voordat Herman Dijk werd beëdigd als dijkgraaf, was hij werkzaam als directeur Economie en Mobiliteit bij de provincie Noord-Brabant en bekleedde hij diverse functies bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
MEER INFORMATIE
In Memoriam dijkgraaf Herman Dijk
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.