secundair logo knw 1

Herman Dijk, dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta, is op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte.

Herman Dijk vk 180 zw Herman DijkDijk legde 1 mei van dit jaar zijn werk neer, omdat hij door de ziekte en behandelingen niet meer in staat was leiding te geven aan het waterschap. “Ik ben begonnen aan een reis naar het ongewisse”, liet hij aan de medewerkers van het waterschap weten.

Piet Zoon nam zijn functie over als waarnemend dijkgraaf. Hij heeft met Eveline de Kruijk, secretaris-directeur, een In Memoriam geplaatst op de website van WDOD.

Ze schrijven onder meer: "Als dijkgraaf zette hij zich de afgelopen negen jaar met plezier en passie in voor veilige dijken en voldoende en schoon water, zowel binnen het waterschap als daarbuiten. Met zijn jarenlange ervaring en inhoudelijke kennis was Herman een drijvende kracht. Vernieuwing en innovatie hadden zijn speciale aandacht. De waterschapstaken effectief en professioneel uitvoeren, “in verbinding met onze Drents Overijsselse omgeving”, zoals hij het zelf verwoordde. Iets wat zijn betrokkenheid bij enerzijds het waterschap en anderzijds bij de bewoners, bedrijven en industrie met verve aantoont." 

Dijk werd op donderdag 11 februari 2010 beëdigd als dijkgraaf van het toenmalige Waterschap Groot Salland. Op 1 januari 2016 zette hij deze functie voort bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta, ontstaan uit een fusie tussen de waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland.

Voordat Herman Dijk werd beëdigd als dijkgraaf, was hij werkzaam als directeur Economie en Mobiliteit bij de provincie Noord-Brabant en bekleedde hij diverse functies bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

MEER INFORMATIE
In Memoriam dijkgraaf Herman Dijk

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.