secundair logo knw 1

Op 8 mei ontvingen wij het trieste bericht dat onze collega Antoine Freijters op 52-jarige leeftijd plotseling is overleden. Antoine was sinds 2010 werkzaam bij Waterbedrijf Groningen, eerst vanuit zijn eigen adviespraktijk als business manager development, sinds 2013 als manager Ingenieursbureau en vanaf 2015 ook als hoofd afdeling Strategie en Onderzoek. Hij maakte sinds 2013 deel uit van het managementteam. 

Antoine Freijters 180 zw Antoine FreijtersAntoine was een ‘waterman’ in hart en nieren. Voordat hij bij ons in Groningen is gaan werken, had hij zijn sporen in de watersector al ruimschoots verdiend. Afgestudeerd aan de TU in Delft, faculteit industrieel ontwerpen heeft zijn carrière daarna altijd in het teken van water gestaan. 

Vanaf 2000 tot 2010 heeft hij gewerkt in diverse functies bij PWN o.a. als manager productie Noord, programmamanager, manager bedrijfsvoering & watertechnologie & installatiebeheer en vanaf 2005 manager bedrijfsvoering watertechnologie. Aansluitend is Antoine actief geweest als chief operating officer bij PWN Technologies.

Menselijke benadering
Antoine is altijd de man geweest van de techniek, maar bovenal was hij de man van de menselijke benadering. Zoals collega’s in Groningen hem afgelopen dagen typeerden: oprecht geïnteresseerd, integer, altijd op zoek naar het beste voor de ander, onzelfzuchtig en betrokken. Maar ook bescheiden. Die persoonlijke benadering heeft geleid tot duurzame relaties met zijn collega’s en de waardevolle combinatie van kennis en mensgerichtheid leverden hem het respect op dat hij verdiende. 

Zoals Antoine zelf in zijn profielinformatie bij ons bedrijf schreef: “Het is een schitterend vak, maatschappelijk heel relevant, ik werk graag samen met mensen in de watersector”. Antoine keek altijd vooruit, zag de kansen en de risico’s en wist die onder de aandacht te brengen op zijn eigen wijze. 

Hoog kwaliteitsbesef
Hij was vanuit zijn functie zowel bij de strategie als bij de uitvoering actief betrokken, dit maakte dat Antoine als geen ander in verbanden kon denken. Omdat hij zo’n hoog kwaliteitsbesef had, kon hij zich ook zorgen maken of alles wel goed zou komen. Altijd willen verbeteren, verder willen ontwikkelen en daartoe ook anderen te helpen in hun eigen context, dat was zijn stijl van leidinggeven. Hij liet iedereen in zijn waarde en was erop gericht anderen ruimte te geven om zich te ontwikkelen.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en alle mensen die dicht bij hem stonden. We wensen hen heel veel sterkte. 

Voor ons blijft Antoine de techneut, de bevlogen waterman, de trotse echtgenoot en papa en fijne collega. We gaan hem enorm missen. 

Riksta Zwart, directeur Waterbedrijf Groningen

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?