secundair logo knw 1

Pieter Kruiswijk, lid van het dagelijks bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, is zaterdag overleden. Kruiswijk was sinds 2009 bestuurder bij het waterschap namens de fractie Ongebouwd.

Pieter Kruiswijk zw Pieter KruiswijkNaast bestuurder was Kruiswijk in maatschap melkveehouder in Loenersloot. Hij overleed op 57-jarige leeftijd.

De dagelijks bestuurder had onder meer vergunningverlening en handhaving, keur en legger, baggeren, muskusrattenbeheersing en grondwater in zijn portefeuille.

Gerhard van den Top, dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: “In Pieter Kruiswijk verliest ons waterschap een gedegen bestuurder, een unieke persoonlijkheid en een warm medemens, die zich vele jaren met grote deskundigheid en betrokkenheid voor het waterschap heeft ingezet. Het is niet te bevatten dat daaraan nu een einde is gekomen.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).