secundair logo knw 1

Pieter Kruiswijk, lid van het dagelijks bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, is zaterdag overleden. Kruiswijk was sinds 2009 bestuurder bij het waterschap namens de fractie Ongebouwd.

Pieter Kruiswijk zw Pieter KruiswijkNaast bestuurder was Kruiswijk in maatschap melkveehouder in Loenersloot. Hij overleed op 57-jarige leeftijd.

De dagelijks bestuurder had onder meer vergunningverlening en handhaving, keur en legger, baggeren, muskusrattenbeheersing en grondwater in zijn portefeuille.

Gerhard van den Top, dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: “In Pieter Kruiswijk verliest ons waterschap een gedegen bestuurder, een unieke persoonlijkheid en een warm medemens, die zich vele jaren met grote deskundigheid en betrokkenheid voor het waterschap heeft ingezet. Het is niet te bevatten dat daaraan nu een einde is gekomen.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.