Hugo Gastkemper treedt 1 februari 2022 terug als directeur van Stichting RIONED. Hij stopt volgend jaar met werken.

Hugo GastkemperHugo GastkemperGastkemper begon in 1999 bij Stichting RIONED, de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer in Nederland. Hij had als voornaamste opdracht riolering en Stichting RIONED beter op de kaart te zetten. 

Dat is gelukt, stelt Gastkemper vast. “Riolering is stedelijk waterbeheer geworden en boven de grond gekomen. Fysiek zichtbaar door waterberging en infiltratievoorzieningen en maatschappelijk ervaren als onmisbaar voor droge voeten, gezondheid en een fijne leefomgeving.”

Een tweede ontwikkeling gedurende zijn directeurschap is de ontwikkeling van de Stichting RIONED tot ‘de standaardisatie-organisatie’voor het vakgebied. “Met de Kennisbank Stedelijk Water leveren we de basiskennis voor de vakmensen en het Gegevenswoordenboek Stedelijk Water legt het fundament voor het delen van data. De Branchestandaard Gemeentelijke Watertaken is de pijler onder de zorg voor voldoende en goed opgeleide professionals bij gemeenten.”

Zijn afscheid staat al in de agenda: 27 januari 2022. “Ik kan het me permitteren om voor mijn pensioendatum te stoppen en zie uit naar een nieuwe levensfase. Dan zal ook mijn opvolger zich introduceren.”

Laatste reacties op onze artikelen

Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.
In Flevoland, en specifiek in het gebied Almere Oosterwold heeft het Waterschap Zuiderzeeland al een verordening gemaakt waarbij alle putten, ook kleiner dan 1 m3 per uur een meldingsplicht hebben, terwijl er geen waterbeheerplan voor de regio is. Het risico is meer onzekerheid en bureaucratie, zonder dat er waarborgen voor (stads)landbouw worden besproken.
... wie in haar beheersgebied grondwater gebruikt en grondwateronttrekkingen in zijn gebied ?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.