secundair logo knw 1

Hugo Gastkemper treedt 1 februari 2022 terug als directeur van Stichting RIONED. Hij stopt volgend jaar met werken.

Hugo GastkemperHugo GastkemperGastkemper begon in 1999 bij Stichting RIONED, de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer in Nederland. Hij had als voornaamste opdracht riolering en Stichting RIONED beter op de kaart te zetten. 

Dat is gelukt, stelt Gastkemper vast. “Riolering is stedelijk waterbeheer geworden en boven de grond gekomen. Fysiek zichtbaar door waterberging en infiltratievoorzieningen en maatschappelijk ervaren als onmisbaar voor droge voeten, gezondheid en een fijne leefomgeving.”

Een tweede ontwikkeling gedurende zijn directeurschap is de ontwikkeling van de Stichting RIONED tot ‘de standaardisatie-organisatie’voor het vakgebied. “Met de Kennisbank Stedelijk Water leveren we de basiskennis voor de vakmensen en het Gegevenswoordenboek Stedelijk Water legt het fundament voor het delen van data. De Branchestandaard Gemeentelijke Watertaken is de pijler onder de zorg voor voldoende en goed opgeleide professionals bij gemeenten.”

Zijn afscheid staat al in de agenda: 27 januari 2022. “Ik kan het me permitteren om voor mijn pensioendatum te stoppen en zie uit naar een nieuwe levensfase. Dan zal ook mijn opvolger zich introduceren.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.