secundair logo knw 1

Hoogheemraad Jeroen Haan van Rijnland is kandidaat om dijkgraaf van De Stichtse Rijnlanden te worden. Het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap draagt Haan unaniem voor.

Jeroen Haan 180 vk Jeroen HaanHaan wordt de opvolger van Patrick Poelmann die na 12 jaar stopt als dijkgraaf. Het is de bedoeling dat Haan op 1 september aan de slag gaat bij De Stichtse Rijnlanden.

Als dagelijks bestuurder van Rijnland had Haan (PvdA) in de afgelopen bestuursperiode waterketen, waterzuivering en participatie in zijn portefeuille. Hij bereikte deze week met VVD, Water Natuurlijk, CDA en Agrarisch & Bedrijven een akkoord over een nieuwe bestuurstermijn van vier jaar.

In het nieuwe dagelijkse bestuur van Rijnland staat hij als hoogheemraad geboekt met de thema's waterketen, circulair en energietransitie. Het nieuwe college van Rijnland wordt 5 juni geïnstalleerd. 

Als de aanbeveling van het algemeen bestuur van De Stichtse Rijnlanden wordt overgenomen begint Haan 1 september in Houten. Op die datum eindigt de periode waarop Poelmann leiding gaf aan het hoogheemraadschap. Hij begon in 2007 als dijkgraaf en maakte eind vorig jaar bekend dat hij niet beschikbaar is voor een herbenoeming. 

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?