secundair logo knw 1

Hoogheemraad Bert de Groot van De Stichtse Rijnlanden is genomineerd voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2021.

Bert de Groot 180 vk Bert de GrootDe Groot is de enige waterschapsbestuurder die nog in de race is. Hij is in de eerste ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers verkozen tot de beste bestuurder van de waterschappen. De verkiezing is een initiatief van het journalistieke platform Binnenlands Bestuur.

De Groot neemt het in de tweede ronde op tegen de genomineerde bestuurders van twaalf gemeente en provincies. Onder hen zijn burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul, gedeputeerde Cora Smelik van de provincie Flevoland en wethouder Esmah Lahlah van Tilburg.

In de beschrijving over de bestuurlijke kwaliteiten van De Groot staat: “Zo laat hij bijvoorbeeld grote betrokkenheid en deskundigheid zien bij de inzet tegen de bodemdaling in het veenweidegebied. Hij heeft oog voor alle belangen en belangengroepen, benadert deze zakelijk en met een ontwapenende eerlijkheid’.

In de tweede ronde kan het publiek stemmen. Dat kan tot en met 31 januari 2022. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het nieuwjaarsevenement Kompas van Binnenlands Bestuur op donderdag 3 februari 2022.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.