Hoogheemraad Bert de Groot van De Stichtse Rijnlanden is genomineerd voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2021.

Bert de Groot 180 vk Bert de GrootDe Groot is de enige waterschapsbestuurder die nog in de race is. Hij is in de eerste ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers verkozen tot de beste bestuurder van de waterschappen. De verkiezing is een initiatief van het journalistieke platform Binnenlands Bestuur.

De Groot neemt het in de tweede ronde op tegen de genomineerde bestuurders van twaalf gemeente en provincies. Onder hen zijn burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul, gedeputeerde Cora Smelik van de provincie Flevoland en wethouder Esmah Lahlah van Tilburg.

In de beschrijving over de bestuurlijke kwaliteiten van De Groot staat: “Zo laat hij bijvoorbeeld grote betrokkenheid en deskundigheid zien bij de inzet tegen de bodemdaling in het veenweidegebied. Hij heeft oog voor alle belangen en belangengroepen, benadert deze zakelijk en met een ontwapenende eerlijkheid’.

In de tweede ronde kan het publiek stemmen. Dat kan tot en met 31 januari 2022. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het nieuwjaarsevenement Kompas van Binnenlands Bestuur op donderdag 3 februari 2022.

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.