secundair logo knw 1

Het algemeen bestuur van Waterschap Zuiderzeeland wil verder met dijkgraaf Hetty Klavers. Het AB heeft de positieve aanbeveling van de vertrouwenscommissie overgenomen.

Hetty Klavers vk 180 Hetty KlaversDe eerste ambtsperiode van Klavers loopt 1 oktober 2019 af. Het AB van het waterschap stelt aan Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland voor om er een nieuwe ambtsperiode aan toe te voegen. Het AB deelt de conclusie van de vertrouwenscommissie dat Klavers de relevante eigenschappen heeft om ook de komende zes jaar met succes invulling te geven aan de functie van dijkgraaf.

Jacob van Olst, voorzitter van de vertrouwenscommissie, geciteerd op de website van het waterschap: “Mevrouw Klavers is zichtbaar, heeft een goed netwerk, een verfrissende presentatie en strategisch en tactisch inzicht. Verder is ze relationeel sterk en een baken van rust bij calamiteiten. We zijn blij dat ze als dijkgraaf wil aanblijven.”

Klavers toonde zich ingenomen met de aanbeveling en het vertrouwen van het AB, meldt Zuiderzeeland. Als de herbenoeming wordt bekrachtigd is Klavers tot en met 30 september 2025 dijkgraaf van Zuiderzeeland.

Klavers: “Er is veel te doen: de klimaatverandering vraagt extra versterking van onze dijken en sinds afgelopen zomer weten we dat ook de droogte ons voor nieuwe uitdagingen stelt.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).