Guïljo van Nuland heeft bij zijn afscheid als algemeen directeur van drinkwaterbedrijf Brabant Water de provinciale onderscheiding Hertog Jan gekregen. De onderscheiding werd hem vanmiddag in de Brabanthallen uitgereikt door Commissaris van de Koning Wim van de Donk.
De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan mensen die zich bijzonder voor Brabant hebben ingezet. Van Nuland kreeg de onderscheiding op grond van zijn inzet voor de drinkwatervoorziening in Brabant, zijn rol bij het water- en grondwaterbeleid en zijn inzet voor maatschappelijke organisaties.
In het bijzijn van 250 genodigden werd vanmiddag afscheid genomen van de directeur van Brabant Water. Van Nuland gaf bijna 19 jaar leiding van het drinkwaterbedrijf. Daarvoor was hij 10 jaar directeur van Waterleiding Maatschappij Noord-West-Brabant dat in 2002 fuseerde met Waterleidingmaatschappij Oost-Brabant tot Brabant Water.
Van Nuland werd tijdens de afscheidsbijeenkomst geprezen en bedankt voor zijn inzet voor 'zijn geliefde Brabant' en voor de drinkwatervoorziening in de provincie, waar de scheidende directeur werd geboren (Rosmalen) en opgroeide.
President-commissaris Jacques Niederer van Brabant Water stelde dat het drinkwaterbedrijf zich onder leiding van Van Nuland heeft ontwikkeld van een naar binnen gericht productiebedrijf tot een maatschappelijke betrokken onderneming midden in de Brabantse regio. "De deuren zijn in de jaren onder Guïljo van Nuland wagenwijd opengezet."
Niederer zag voorts in het toezicht en de samenwerking met de algemeen directeur een rode draad, die hij samenvatte in één woord: vertrouwen. "Dat heb je niet, dat moet je waarmaken. Elke dag. En daar ben je summa cum laude voor geslaagd."
Van Nuland wordt opgevolgd door Rob van Dongen die 1 september aan de slag gaat.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toich is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens ze zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de adminstratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.