secundair logo knw 1

Guïljo van Nuland heeft bij zijn afscheid als algemeen directeur van drinkwaterbedrijf Brabant Water de provinciale onderscheiding Hertog Jan gekregen. De onderscheiding werd hem vanmiddag in de Brabanthallen uitgereikt door Commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Guiljo van Nuland met beeld   Guïljo van Nuland met       Hertog JanDe provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan mensen die zich bijzonder voor Brabant hebben ingezet. Van Nuland kreeg de onderscheiding op grond van zijn inzet voor de drinkwatervoorziening in Brabant, zijn rol bij het water- en grondwaterbeleid en zijn inzet voor maatschappelijke organisaties.

In het bijzijn van 250 genodigden werd vanmiddag afscheid genomen van de directeur van Brabant Water. Van Nuland gaf bijna 19 jaar leiding van het drinkwaterbedrijf. Daarvoor was hij 10 jaar directeur van Waterleiding Maatschappij Noord-West-Brabant dat in 2002 fuseerde met Waterleidingmaatschappij Oost-Brabant tot Brabant Water. 

Van Nuland werd tijdens de afscheidsbijeenkomst geprezen en bedankt voor zijn inzet voor 'zijn geliefde Brabant' en voor de drinkwatervoorziening in de provincie, waar de scheidende directeur werd geboren (Rosmalen) en opgroeide.

President-commissaris Jacques Niederer van Brabant Water stelde dat het drinkwaterbedrijf zich onder leiding van Van Nuland heeft ontwikkeld van een naar binnen gericht productiebedrijf tot een maatschappelijke betrokken onderneming midden in de Brabantse regio. "De deuren zijn in de jaren onder Guïljo van Nuland wagenwijd opengezet."

Niederer zag voorts in het toezicht en de samenwerking met de algemeen directeur een rode draad, die hij samenvatte in één woord: vertrouwen. "Dat heb je niet, dat moet je waarmaken. Elke dag. En daar ben je summa cum laude voor geslaagd."

Van Nuland wordt opgevolgd door Rob van Dongen die 1 september aan de slag gaat.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Mooi verwoord. Het kabinet in spé heeft velen verleid met termen als 'het geven van duidelijkheid', terwijl er in de praktijk door in te zetten in bewezen niet duurzaam beleid, er grote onzekerheden gaan ontstaan. Ook hier moet het gezegde van 'de wal keert het schip' zich klaarblijkelijk nog maar weer eens in de praktijk gaan bewijzen.
Geheel eens met de reactie van dhr. Peters. "Natuur is leuk", maar even niet als het de landbouw in de weg zit. Dan poetsen we het weg als lastig (kleine snippers??) of ongewenst. Gemiste kans want, afgezien de intrinsieke verantwoording die de overheid en haar burgers heeft voor het behoud van onze natuur is het ook van groot belang voor drinkwater, economie (recreatie/vestigingsklimaat), wetenschap en het welbevinden van miljoenen mensen. En dat poets je niet weg tegen de marginale landbouw- en visserijbelangen. 
Ik vond het regeerakkoord een verademing na jaren waarin de werkende meerderheid de hobbies van allerlei clubs betaalde. Als kostwinner betaalde ik sowieso elke maand al een flinke boete. Er is in het hele akkoord toch ook geen enkele veroordeling te lezen voor mensen die vrijwillig kiezen "groen" te leven? Als je dat wilt, ben je toch vrij daarin?
Passende citaten: "Er wordt ingezet op: Een nieuwe, regio-specifieke derogatie van de Nitraatrichtlijn (gebaseerd op gemeten waterkwaliteit zoals in andere landen). En nog een: Daarvoor worden voor natuur, waterkwaliteit, klimaat en luchtverontreiniging waar mogelijk bedrijfsspecifieke emissiedoelen geformuleerd." Wat zijn dat voor criteria? In welke regio's moet dan worden gemeten en waar en bij welke bedrijven passen we dan welke criteria toe? Wie gaat al die gegevens verzamelen en al die metingen desgewenst opnieuw doen? Hoe lang gaat dat duren en hoeveel vervuiling moeten we dan nog toestaan?  En waar slaat 'waar mogelijk' op? We weten toch allang welke industriële vervuiling er is, waar die zich bevindt, en er is toch een kaderrichtlijn water? Dit gaat inderdaad over een ander land. Een ongewenst land.
Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.