secundair logo knw 1

Guïljo van Nuland heeft bij zijn afscheid als algemeen directeur van drinkwaterbedrijf Brabant Water de provinciale onderscheiding Hertog Jan gekregen. De onderscheiding werd hem vanmiddag in de Brabanthallen uitgereikt door Commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Guiljo van Nuland met beeld   Guïljo van Nuland met       Hertog JanDe provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan mensen die zich bijzonder voor Brabant hebben ingezet. Van Nuland kreeg de onderscheiding op grond van zijn inzet voor de drinkwatervoorziening in Brabant, zijn rol bij het water- en grondwaterbeleid en zijn inzet voor maatschappelijke organisaties.

In het bijzijn van 250 genodigden werd vanmiddag afscheid genomen van de directeur van Brabant Water. Van Nuland gaf bijna 19 jaar leiding van het drinkwaterbedrijf. Daarvoor was hij 10 jaar directeur van Waterleiding Maatschappij Noord-West-Brabant dat in 2002 fuseerde met Waterleidingmaatschappij Oost-Brabant tot Brabant Water. 

Van Nuland werd tijdens de afscheidsbijeenkomst geprezen en bedankt voor zijn inzet voor 'zijn geliefde Brabant' en voor de drinkwatervoorziening in de provincie, waar de scheidende directeur werd geboren (Rosmalen) en opgroeide.

President-commissaris Jacques Niederer van Brabant Water stelde dat het drinkwaterbedrijf zich onder leiding van Van Nuland heeft ontwikkeld van een naar binnen gericht productiebedrijf tot een maatschappelijke betrokken onderneming midden in de Brabantse regio. "De deuren zijn in de jaren onder Guïljo van Nuland wagenwijd opengezet."

Niederer zag voorts in het toezicht en de samenwerking met de algemeen directeur een rode draad, die hij samenvatte in één woord: vertrouwen. "Dat heb je niet, dat moet je waarmaken. Elke dag. En daar ben je summa cum laude voor geslaagd."

Van Nuland wordt opgevolgd door Rob van Dongen die 1 september aan de slag gaat.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...