Guïljo van Nuland heeft bij zijn afscheid als algemeen directeur van drinkwaterbedrijf Brabant Water de provinciale onderscheiding Hertog Jan gekregen. De onderscheiding werd hem vanmiddag in de Brabanthallen uitgereikt door Commissaris van de Koning Wim van de Donk.
Guïljo van Nuland met Hertog JanDe provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan mensen die zich bijzonder voor Brabant hebben ingezet. Van Nuland kreeg de onderscheiding op grond van zijn inzet voor de drinkwatervoorziening in Brabant, zijn rol bij het water- en grondwaterbeleid en zijn inzet voor maatschappelijke organisaties.
In het bijzijn van 250 genodigden werd vanmiddag afscheid genomen van de directeur van Brabant Water. Van Nuland gaf bijna 19 jaar leiding van het drinkwaterbedrijf. Daarvoor was hij 10 jaar directeur van Waterleiding Maatschappij Noord-West-Brabant dat in 2002 fuseerde met Waterleidingmaatschappij Oost-Brabant tot Brabant Water.
Van Nuland werd tijdens de afscheidsbijeenkomst geprezen en bedankt voor zijn inzet voor 'zijn geliefde Brabant' en voor de drinkwatervoorziening in de provincie, waar de scheidende directeur werd geboren (Rosmalen) en opgroeide.
President-commissaris Jacques Niederer van Brabant Water stelde dat het drinkwaterbedrijf zich onder leiding van Van Nuland heeft ontwikkeld van een naar binnen gericht productiebedrijf tot een maatschappelijke betrokken onderneming midden in de Brabantse regio. "De deuren zijn in de jaren onder Guïljo van Nuland wagenwijd opengezet."
Niederer zag voorts in het toezicht en de samenwerking met de algemeen directeur een rode draad, die hij samenvatte in één woord: vertrouwen. "Dat heb je niet, dat moet je waarmaken. Elke dag. En daar ben je summa cum laude voor geslaagd."
Van Nuland wordt opgevolgd door Rob van Dongen die 1 september aan de slag gaat.
- De film Wildlife Holland 5 Code Rood gaat over een diepe plas waar volgens deskundigen niet of nauwelijks leven is en daarom moet worden verondiept. Deze plas, De Vonkerplas, ligt in de Dreumelse Waard in het land van Maas en Waal. Vanaf 2019 tot 2022 ging ik op zoek naar het leven boven, maar ook onderwater.
Dit is de eerste onder water film van Nederland. In mijn zoektocht of er wel of geen leven zou zijn in diepe plassen ging ik als eerste opzoek naar zoetwater plankton. Dit zoetwater plankton bestaat uit zowel dierlijk als plantaardige organismen. Zonder dit plankton is er geen leven in diepe plassen. Ook zocht ik uit met welk soort grond plassen worden verondiept. Want inmiddels zijn vele plassen in Nederland al ondieper gemaakt om meer ecologische biodiversiteit te krijgen. Maar klopt dat wel? Is er geen leven in diepe plassen?
Wildlife Holland 5 CODE ROOD (official video) - Jeroworld 2022 - klik hier >>
Voor de bestaande woningen onder NAP zou het verplicht moeten worden dat bij ieder huis, aan-of-in het huis een bootje aanwezig zou zijn. Ja iedereen! Omdat bij een ramp mensen in doodsangst, de mensen met een boot zullen aanvallen ! En miljoenen van daken evacueren is ondoenlijk! Het ergste wat dan waarschijnlijk gaat gebeuren is dat alle mensen op het laatst in hun auto vluchten en in de file zullen verdrinken op de snelwegen in de polders !!
En waar dan bouwen vanaf nu? Op hogere grond, en daarbij zou ook bekeken kunnen worden of delen van de centraal gelegen Veluwe daarvoor gereserveerd zouden kunnen worden. Nederland is een land waar vooral de laaggelegen natuur uniek is, en je zou bij de bovengenoemde strategie grote delen van de lage polders kunnen inrichten voor plas/dras-natuur, zoals we vroeger Nederland ook hebben aangetroffen voor de Urbanisatie.
Mensen in andere wereld delen vragen of verplichten om wat aan de CO2 uitstoot te doen gaat niet werken. We willen niet onder ogen zie dat het in dichtbevolkt Nederland ooit nog eens ernstig mis zou kunnen gaan, maar nu zien we in Turkije en Syrië dat de natuur opnieuw onverbiddelijk kan zijn !