secundair logo knw 1

Henk Doeven heeft de Uniepenning gekregen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van dijkgraaf Geert-Jan ten Brink bij zijn afscheid als bestuurslid van waterschap Hunze en Aa’s. Doeven maakte bijna 25 jaar onafgebroken deel uit van het bestuur van het waterschap.

Henk Doeven 180 vk Henk DoevenDe Uniepenning is een onderscheiding van verdiensten voor waterschapsbestuurders en wordt niet al te vaak uitgereikt. Eerder kregen deltacommissaris Wim Kuijken, voorzitter Hans Oosters van de Unie van Waterschappen en minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) de penning.

De in Gasteren woonachtige Doeven werd gisteravond in een zitting van het bestuur waarin afscheid werd genomen van de uittredende bestuursleden, geëerd voor zijn verdiensten voor het waterschap. Een bestuursperiode van bijna 25 jaar is uitzonderlijk te noemen, aldus het waterschap dat hem omschrijft als 'loyaal, rustig, ingetogen' en ‘een pleitbezorger voor onze normen en waarden’. Hij maakte deel uit van de vertrouwenscommissie die de nieuwe dijkgraaf aanstelde.

Aan het begin van zijn bestuurlijke carrière werd Doeven gekozen voor de categorie gebouwd, na 2008 en de intreding van het lijstenstelsel zat hij namens de Kamer van Koophandel in het bestuur voor de categorie bedrijven (geborgde zetel).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...