secundair logo knw 1

Henk Doeven heeft de Uniepenning gekregen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van dijkgraaf Geert-Jan ten Brink bij zijn afscheid als bestuurslid van waterschap Hunze en Aa’s. Doeven maakte bijna 25 jaar onafgebroken deel uit van het bestuur van het waterschap.

Henk Doeven 180 vk Henk DoevenDe Uniepenning is een onderscheiding van verdiensten voor waterschapsbestuurders en wordt niet al te vaak uitgereikt. Eerder kregen deltacommissaris Wim Kuijken, voorzitter Hans Oosters van de Unie van Waterschappen en minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) de penning.

De in Gasteren woonachtige Doeven werd gisteravond in een zitting van het bestuur waarin afscheid werd genomen van de uittredende bestuursleden, geëerd voor zijn verdiensten voor het waterschap. Een bestuursperiode van bijna 25 jaar is uitzonderlijk te noemen, aldus het waterschap dat hem omschrijft als 'loyaal, rustig, ingetogen' en ‘een pleitbezorger voor onze normen en waarden’. Hij maakte deel uit van de vertrouwenscommissie die de nieuwe dijkgraaf aanstelde.

Aan het begin van zijn bestuurlijke carrière werd Doeven gekozen voor de categorie gebouwd, na 2008 en de intreding van het lijstenstelsel zat hij namens de Kamer van Koophandel in het bestuur voor de categorie bedrijven (geborgde zetel).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…
Als de twee probleemkelders zijn afgesloten dan lopen we toch geen risico meer? Of zijn de verkeerde kelders per ongeluk afgesloten?
De waterschappen blijven achter bij de hoeveelheden neerslag die de komende jaren op ons afkomen. Dijkverhoging zal geen uitweg bieden in de ontstane situatie en zelfs gevaarlijk. Geef water zelf de ruimte in de huidige tijd en ga het gesprek aan met de landbouw of laat de landbouw zelf beslissen in kritieke regio's. Neerslaghoeveelheden van boven de 100 mm in een etmaal is geen uitzondering in deze tijd fase.