PERSONALIA - Helle van der Roest is door de cursisten van Wateropleidingen, het opleidingsinstituut voor de watersector, gekozen tot Docent van het Jaar.

Helle van der Roest vk 180De cursisten beoordelen de docent na iedere cursus of module op hun deskundigheid, presentatie en contact met cursisten. In het cursusjaar 2017/2018 zijn er 5.375 beoordelingen ingevuld door cursisten. Van der Roest, scoorde continu tussen de 4,5 en 5 punten (schaal van 1 op 5) op alle onderdelen, schrijft het instituut op zijn website.

Van der Roest is al meer dan 20 jaar actief als docent van Wateropleidingen. Hij is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoeringen van de opleidingen in het vakgebied waterzuivering. 

Cursisten roemen zijn deskundigheid en enthousiasme, aldus het instituut. "Een docent met kennis en diepgang die de cursisten uitdaagt. Een rasverteller die zich niet stoort aan de klok. Zijn enthousiasme werkt door in de lessen en dit maakt hem tot een geliefd docent."

Van der Roest werkte ruim dertig jaar in de watersector en was betrokken bij de ontwikkeling van vele innovaties in de sector, zoals de Nereda-technologie. Vorig jaar maart nam hij afscheid als business developer en onderzoeker bij Royal HaskoningDHV.  

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!