secundair logo knw 1

PERSONALIA - Hein van Stokkom is benoemd tot erelid van Waterwegen. Van Stokkom was betrokken bij de oprichting van de denktank van de Waterschappen, hij geldt als een van de geestelijke vaders.

hein van stokkom vk 180

“Hein van Stokkom heeft zich in de elf jaren dat Waterwegen bestaat actief ingezet voor het bestaan en behoud van Waterwegen”, zegt voorzitter Riquette van de Pol van Waterwegen. “Hij heeft met visie, lef, leiderschap en vertrouwen Waterwegen gesteund.”

Vorig jaar, toen de denktank het tienjarige bestaan vierde, noemde Van Stokkom Waterwegen in een gesprek met H2O een club van bevlogen en creatieve waterschappers die fungeert als toekomst- en trendwatcher voor de waterschappen.

Van Stokkom heeft op 3 oktober zijn taak als secretaris directeur bij Brabantse Delta neergelegd. Hij gaat met deeltijdpensioen. Hij blijft nog wel actief voor het waterschap. Hij gaat zich bezighouden met advisering over speciale of gevoelige onderwerpen voor dijkgraaf en bestuur. Daarnaast houdt hij zich bezig met (advies)opdrachten van externe opdrachtgevers.

Bij Waterwegen was Van Stokkom lid van de stuurgroep. Daar is nu een streep ondergezet, maar met zijn benoeming tot ere-lid blijft hij verbonden met Waterwegen. Eens Waterweger altijd Waterweger, aldus Van de Pol. “Daarom hebben we Hein tot erelid benoemd. Als erelid blijft hij onlosmakelijk met ons verbonden.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....