PERSONALIA - Hein van Stokkom is benoemd tot erelid van Waterwegen. Van Stokkom was betrokken bij de oprichting van de denktank van de Waterschappen, hij geldt als een van de geestelijke vaders.
“Hein van Stokkom heeft zich in de elf jaren dat Waterwegen bestaat actief ingezet voor het bestaan en behoud van Waterwegen”, zegt voorzitter Riquette van de Pol van Waterwegen. “Hij heeft met visie, lef, leiderschap en vertrouwen Waterwegen gesteund.”
Vorig jaar, toen de denktank het tienjarige bestaan vierde, noemde Van Stokkom Waterwegen in een gesprek met H2O een club van bevlogen en creatieve waterschappers die fungeert als toekomst- en trendwatcher voor de waterschappen.
Van Stokkom heeft op 3 oktober zijn taak als secretaris directeur bij Brabantse Delta neergelegd. Hij gaat met deeltijdpensioen. Hij blijft nog wel actief voor het waterschap. Hij gaat zich bezighouden met advisering over speciale of gevoelige onderwerpen voor dijkgraaf en bestuur. Daarnaast houdt hij zich bezig met (advies)opdrachten van externe opdrachtgevers.
Bij Waterwegen was Van Stokkom lid van de stuurgroep. Daar is nu een streep ondergezet, maar met zijn benoeming tot ere-lid blijft hij verbonden met Waterwegen. Eens Waterweger altijd Waterweger, aldus Van de Pol. “Daarom hebben we Hein tot erelid benoemd. Als erelid blijft hij onlosmakelijk met ons verbonden.”
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toich is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens ze zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de adminstratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.