secundair logo knw 1

Hein Pieper heeft afscheid genomen als bestuurslid van de Unie van Waterschappen. Zijn termijn zit erop.

Hein Pieper 180 vk Hein PieperPieper was 6 jaar vice-voorzitter en had als bestuurder van de UvW veel aandacht voor internationale onderwerpen (Blue Deal, Dutch Water Authorities, Bureau Brussel), memoreert de Unie bij zijn afscheid. Zo was hij initiatiefnemer van de Blue Deal, het programma waarmee de 21 waterschappen 20 miljoen mensen wereldwijd toegang willen geven tot voldoende, schoon en veilig water.

Ook had Pieper veel aandacht voor innovatie. Hij was jarenlang het gezicht van de Waterinnovatieprijs. Tevens was hij lid van de EU Mission Board voor klimaatadaptatie en maatschappelijke transformatie en is hij recent benoemd tot voorzitter van de European Union of Water Management Associatons (EUWMA).

Pieper gaat verder als dijkgraaf van waterschap Rijn en IJssel. Over zijn opvolging in het bestuur moet de ledenvergadering van de UvW in december een besluit nemen. Dat geldt eveneens voor de vervanging van Hetty Klavers en Toine Poppelaars, die binnenkort ook vertrekken als bestuurslid van de Unie van Waterschappen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.