secundair logo knw 1

Hein Pieper heeft afscheid genomen als bestuurslid van de Unie van Waterschappen. Zijn termijn zit erop.

Hein Pieper 180 vk Hein PieperPieper was 6 jaar vice-voorzitter en had als bestuurder van de UvW veel aandacht voor internationale onderwerpen (Blue Deal, Dutch Water Authorities, Bureau Brussel), memoreert de Unie bij zijn afscheid. Zo was hij initiatiefnemer van de Blue Deal, het programma waarmee de 21 waterschappen 20 miljoen mensen wereldwijd toegang willen geven tot voldoende, schoon en veilig water.

Ook had Pieper veel aandacht voor innovatie. Hij was jarenlang het gezicht van de Waterinnovatieprijs. Tevens was hij lid van de EU Mission Board voor klimaatadaptatie en maatschappelijke transformatie en is hij recent benoemd tot voorzitter van de European Union of Water Management Associatons (EUWMA).

Pieper gaat verder als dijkgraaf van waterschap Rijn en IJssel. Over zijn opvolging in het bestuur moet de ledenvergadering van de UvW in december een besluit nemen. Dat geldt eveneens voor de vervanging van Hetty Klavers en Toine Poppelaars, die binnenkort ook vertrekken als bestuurslid van de Unie van Waterschappen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans A.J. MiddendorpHoi Hans, dank voor je reactie en je vraag. André en ik pleiten voor een plan B: dus niet boeren ondersteunen die met hun subsidietrekkers bulkproducten produceren in monocultuur (dat is plan A). Wij pleiten voor het ondersteunen van boeren bij welke natuur, landschap en cultuur wél in goede handen is. Dat zijn veelal de kleinere boeren. Die moeten we perspectief bieden, ondersteunen. Als we slim zijn zorgen we dat zij meer ontvangen voor hun producten. André en ik hopen dat er méér plan-B-boeren komen, niet minder. De natuur zal er wel bij varen, evenals de kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater.
Jos
Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat!