secundair logo knw 1

Hein Pieper is benoemd tot president van de European Union of Water Management Associations (EUWMA). De organisatie heeft als doel om expertise op het gebied van waterbeheer in Europa te delen.

Hein Pieper 180 vk Hein PieperEUWMA is de Europese afvaardiging van nationale koepelorganisaties voor lokaal en regionaal waterbeheer en bestaat uit leden van 10 Europese lidstaten. Pieper, dijkgraaf van waterschap Rijn en IJssel en vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen, is 6 september benoemd tot voorzitter.

Lokaal- en regionaalwaterbeheer spelen een cruciale rol in de transitie naar een klimaatrobuust watersysteem, aldus Pieper. “Om schade en overlast door weersextremen zoveel mogelijk te beperken kunnen we niet blijven doen wat we doen. We moeten onze samenleving en economie op een andere manier gaan vormgeven.” Daarbij is het belangrijk dat Europese landen onderling een leergemeenschap faciliteren waarin kennis en ervaringen worden uitgewisseld, aldus de nieuwe EUWMA-voorzitter.

Pieper werd eerder al geselecteerd als expert voor de Horizon Mission Board over klimaatverandering en sociale transformatie. De Europese Commissie heeft de Horizon Europe opgericht als het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma voor de periode van 2021 t/m 2027. Voor het programma heeft de Commissie 100 miljard euro beschikbaar gesteld.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.