secundair logo knw 1

Hein Pieper is benoemd tot president van de European Union of Water Management Associations (EUWMA). De organisatie heeft als doel om expertise op het gebied van waterbeheer in Europa te delen.

Hein Pieper 180 vk Hein PieperEUWMA is de Europese afvaardiging van nationale koepelorganisaties voor lokaal en regionaal waterbeheer en bestaat uit leden van 10 Europese lidstaten. Pieper, dijkgraaf van waterschap Rijn en IJssel en vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen, is 6 september benoemd tot voorzitter.

Lokaal- en regionaalwaterbeheer spelen een cruciale rol in de transitie naar een klimaatrobuust watersysteem, aldus Pieper. “Om schade en overlast door weersextremen zoveel mogelijk te beperken kunnen we niet blijven doen wat we doen. We moeten onze samenleving en economie op een andere manier gaan vormgeven.” Daarbij is het belangrijk dat Europese landen onderling een leergemeenschap faciliteren waarin kennis en ervaringen worden uitgewisseld, aldus de nieuwe EUWMA-voorzitter.

Pieper werd eerder al geselecteerd als expert voor de Horizon Mission Board over klimaatverandering en sociale transformatie. De Europese Commissie heeft de Horizon Europe opgericht als het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma voor de periode van 2021 t/m 2027. Voor het programma heeft de Commissie 100 miljard euro beschikbaar gesteld.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.