Bart Fokkens heeft de Gouden Kiekendief gekregen. Hij kreeg het ereteken voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Flevoland.

Bart Fokkens vk 180 Bart FokkensCommissaris van de Koning Leen Verbeek reikte de onderscheiding uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie.

Fokkens werkte voor de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en was verantwoordelijk voor de ontginning van het zuidelijk deel van de provincie. Ook was hij de eerste kamerheer van koning Willem-Alexander in Flevoland.

Fokkens, senior consultant Land, Water and Wetland Management, was een van de oprichters van het European Centre for River Restoration. Van 2005 tot 2017 was hij voorzitter van dit centrum voor rivierherstel.

De Gouden Kiekendief is bedoeld als blijk van waardering voor personen of organisaties die zich op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie Flevoland. 

 

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!