Gerhard van den Top is in het provinciehuis van Noord-Holland officieel beëdigd voor zijn tweede termijn als dijkgraaf van waterschap Amstel Gooi en Vecht.

Gerhard van den Top vk 180 Gerhard van den TopDe beëdiging door commissaris van de Koning Arthur van Dijk had vandaag plaats in Haarlem. De eerste termijn van Van den Top (1961) liep op 1 november af.

In mei droeg het algemeen bestuur van Waterschap Amstel Gooi en Vecht Van den Top voor voor herbenoeming. In de komende jaren komt het voor het waterschap in toenemende mate op aan samenwerking te zoeken met andere overheden, organisaties, bedrijven en bewoners, aldus het algemeen bestuur in mei. Dat zei er vertrouwen in te hebben dat Van den Top goed invulling kan geven aan die veranderende rol.

Van den Top noemde het vandaag ‘een heel groot voorrecht’ dat hij is benoemd voor een tweede termijn. De bestuurder zei zich erop te verheugen dat hij als dijkgraaf in een nieuwe termijn een bijdrage mag leveren aan de inzet van ‘een zelfbewust naar buiten tredend waterschap’ in de snel veranderende wereld van het waterbeheer.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!