secundair logo knw 1

Gerard Doornbos wordt per 1 maart waarnemend dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta. Hij volgt Ingrid de Bondt op die eerder deze maand haar functie neerlegde.

Gerard Doornbos vk 180 Gerard DoornbosDoornbos is gevraagd vanwege zijn ervaring en kennis van waterschappen. Doornbos was van 2005 tot 2017 dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland en gedurende die periode 7 jaar lang vice-voorzitter van de Unie van Waterschappen.

De commissaris van de Koning Jaap Smit heeft op verzoek van het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta bemiddeld bij de keuze van Doornbos. Het algemeen bestuur stemde vandaag in met de voordracht. Smit geeft aan dat later dit jaar met het algemeen bestuur een procedure voor de werving van de nieuwe dijkgraaf wordt besproken. 

Mooi waterschap
Doornbos zegt in reactie op zijn benoeming Hollandse Delta te kennen als een mooi waterschap. ”Ik ben bekend met de omstandigheden en wil graag mijn ervaring inzetten om de zaken goed op orde te krijgen. Ik heb begrepen dat er breed gedragen ambities zijn. Die wil ik helpen verder te brengen”. 

De Bondt gaf bij haar plotselinge vertrek eerder deze maand aan dat er forse maatregelen nodig zijn om van Hollandse Delta een ‘dynamische, veilige en toekomstgerichte organisatie’ te maken. “Ik constateer echter ook dat er in het bestuur onvoldoende draagvlak is”, schreef ze in een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Dat was voor haar reden om geen verantwoordelijkheid meer te willen dragen voor het functioneren van het waterschap.

 

MEER INFORMATIE
Ingrid de Bondt stopt per direct als dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.