secundair logo knw 1

Gabriëlle Knufman wordt de nieuwe directeur van Wateropleidingen. Ze volgt Agnes Maenhout op, die na bijna 25 jaar op 1 februari terugtreedt als directeur.

Gabrielle Knufman 180 vk Gabriëlle KnufmanKnufman is door het bestuur van Wateropleidingen benoemd. In deze rol wordt zij vanaf 15 maart eindverantwoordelijk voor het beleid en de dagelijkse operatie van Wateropleidingen, het opleidingsinstituut voor en door de watersector.

Knufman die internationaal recht studeerde aan de Universiteit Leiden, is thuis in het onderwijs. Ze is sinds 2015 als manager verantwoordelijk voor het Nautisch College, ROC Kop van Noord-Holland. Als projectleider onderwijsinnovatie stond zij aan de wieg van een ultramodern brug- en machinekamer simulatie centrum in Den Helder. 

Naast de uitvoering van een scala aan reguliere mbo opleidingen in de zeevaart, visserij, logistiek en VEVA Maritiem is Gabriëlle betrokken bij contractonderwijs en het ontwikkelen van maatwerktrajecten in opdracht van de maritieme sector.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Goed bezig, Phebe. Ga zo door.
Mark van der Laan Zoekt en gij zult vinden
Goed bezig, Harrie. Blijf vooral columns schrijven.
Het zou natuurlijk ook juist heel fijn zijn voor de natuur als er meer broedplaatsen komen voor insecten. Hebben de vleermuizen en de vogels ook wat te eten.
Lijkt mij toch opvallend dat als het "diepzuigen" gestart wordt de kade onderuit gaat. Daar moet toch een verband zijn. Diep zuigen bij zandwinning gaat er van uit dat zand in diepere lagen gaat "toelopen, vloeien" naar de "zuigmond" van een baggervaartuig onder een natuurlijk flauwe hoek. De hoek is afhankelijk van de waterspanning in de zandlaag,  korrelgrootte en vorm van het zand in de zandlaag. Als het zand zo, via de hellingshoek onder de oever afvloeit en wordt weggezogen ontstaat daar instabiliteit, "bresvloeiing", waardoor het talud wegzakt. Dat is hier waarschijnlijk gebeurt, lijkt me. Is niet de eerste keer dat dat in Nederland gebeurt.  
Het is van belang om onderzoek te doen naar de waterkwaliteit o.a. PFAS-stoffen voordat ergens regenwater of oppervlaktewater via infiltratieputten naar grondwaterlichaam gebracht kan worden. Verslechtering van kwaliteit grondwater voorkomen, door zuivering van het infiltratiewater is veelal noodzakelijk.