secundair logo knw 1

Frodo van Oostveen begint 1 mei als nieuwe directeur van Wereld Waternet. Hij volgt Steven van Rossum op.

Frodo van Oostveen 4 180 vk Frodo van OostveenWereld Waternet is een initiatief van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) en het waterbedrijf Waternet. De in 2007 opgerichte organisatie heeft als doel bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en is actief in 21 landen met name op het zuidelijk halfrond en in Azië.

De non-profit organisatie vervult een makelaarsrol en zet experts in om publieke waterorganisaties en waterbedrijven te ondersteunen met duurzame, integrale oplossing binnen de watercyclus.

Van Oostveen brengt als nieuwe directeur een uitgebreid internationaal netwerk in. De afgelopen vijf jaar werkte en woonde hij in Singapore en Myanmar, waar hij medeoprichter was van The Water Agency, een organisatie die middels water hubs organisaties bijeenbrengt die zich bezighouden met de meest urgente wateruitdagingen in Azië-Pacific.

Eerder werkte hij aan sanitatie & hygiëne programma’s in Afrika en Zuidoost-Azië. Hij is bovendien oprichter van de sociale onderneming Crazy About Water. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…
Als de twee probleemkelders zijn afgesloten dan lopen we toch geen risico meer? Of zijn de verkeerde kelders per ongeluk afgesloten?
De waterschappen blijven achter bij de hoeveelheden neerslag die de komende jaren op ons afkomen. Dijkverhoging zal geen uitweg bieden in de ontstane situatie en zelfs gevaarlijk. Geef water zelf de ruimte in de huidige tijd en ga het gesprek aan met de landbouw of laat de landbouw zelf beslissen in kritieke regio's. Neerslaghoeveelheden van boven de 100 mm in een etmaal is geen uitzondering in deze tijd fase.