Frodo van Oostveen begint 1 mei als nieuwe directeur van Wereld Waternet. Hij volgt Steven van Rossum op.

Frodo van Oostveen 4 180 vk Frodo van OostveenWereld Waternet is een initiatief van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) en het waterbedrijf Waternet. De in 2007 opgerichte organisatie heeft als doel bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en is actief in 21 landen met name op het zuidelijk halfrond en in Azië.

De non-profit organisatie vervult een makelaarsrol en zet experts in om publieke waterorganisaties en waterbedrijven te ondersteunen met duurzame, integrale oplossing binnen de watercyclus.

Van Oostveen brengt als nieuwe directeur een uitgebreid internationaal netwerk in. De afgelopen vijf jaar werkte en woonde hij in Singapore en Myanmar, waar hij medeoprichter was van The Water Agency, een organisatie die middels water hubs organisaties bijeenbrengt die zich bezighouden met de meest urgente wateruitdagingen in Azië-Pacific.

Eerder werkte hij aan sanitatie & hygiëne programma’s in Afrika en Zuidoost-Azië. Hij is bovendien oprichter van de sociale onderneming Crazy About Water. 

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.