Freek Appel, fractievoorzitter van 50Plus in het algemeen bestuur van Waterschap Zuiderzeeland, is geschorst door het hoofdbestuur van zijn partij. 

Freek Appel 180 vk Freek AppelAanleiding voor de schorsing is een open brief die Appel schreef over de bestuurlijk perikelen binnen de partij in Flevoland, schrijft Omroep Flevoland. In dat schrijven rept Appel over een Griekse tragedie en noemt een van de bestuurders in het conflict een verrader. Het hoofdbestuur zag in de brief een reden om hem te schorsen, maar die zal van tijdelijke aard zijn, zegt het AB-lid van Zuiderzeeland tegen de omroep.

Het hoofdbestuur laat weten niet op de zaak in te willen gaan: het is een interne aangelegenheid en daarom wordt het ook zo behandeld, schrijft Omroep Flevoland.

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.