Floor Wissing (VVD) is aangetreden als heemraad van Waterschap Rijn en IJssel. Ze volgt Berend Jan Bussink op. Hij gaat met pensioen.

Berend Jan Bussink 180 vk Berend Jan BussinkBussink neemt na zeven jaar afscheid van het waterschap. Hij was jarenlang bestuurlijk actief in de regio. Zo was hij onder andere wethouder in Lochem (2006-2014), Statenlid in Overijssel (1998-2005) en wethouder in Markelo (1994-1998) voor de VVD. 

Wissing (45) werd in de vergadering van het algemeen bestuur van het waterschap beëdigd met unanieme steun. In het dagelijks bestuur wordt Floor Wissing 180 vk Floor Wissing ze verantwoordelijk voor financiën, vaarwegbeheer, recreatie en het gebied rond de rivieren de Berkel en de Schipbeek. Ze is één van de jongste vrouwelijke heemraden van Nederland.

Wissing is sinds 2015 fractievoorzitter van de VVD bij het waterschap. In het algemeen bestuur volgt Ben Hasselo haar op als fractievoorzitter van de VVD. 

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.