secundair logo knw 1

Ecohydroloog Flip Witte gaat met vervroegd pensioen en verlaat onderzoeksinstituut KWR. Ruud Bartholomeus, wetenschappelijk onderzoeker hydrologie en verbonden aan Wageningen Universiteit, volgt Witte op als principal scientist bij KWR.

Flip Witte 180 vk Flip Witte Witte werkte als hoofdonderzoeker bij KWR, waar hij, zo schrijft het instituut, een grote bijdrage heeft geleverd aan de integratie van de wetenschappelijke disciplines hydrologie, bodemchemie en vegetatiewetenschap. Hij publiceerde in zijn 13,5 jaar bij KWR meer dan honderd papers over uiteenlopende onderwerpen, zoals de ecologische gevolgen van watermanagement en klimaatverandering.

Witte heeft in zijn periode bij KWR ‘een zeer belangrijke’ bijdrage geleverd aan innovatieve ecohydrologische modellering van vegetatieontwikkeling (met PROBE), grondwateraanvulling en nitraatuitspoeling onder een veranderend klimaat. PROBE maakt een wezenlijk onderdeel uit van de Waterwijzer Natuur, het model dat de effecten berekent van klimaatverandering en het waterbeheer op de terrestrische vegetatie van natuurgebieden.

Sinds maart 2007 was Witte ook bijzonder hoogleraar op de afdeling systeemecologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. De onderzoeker blijft actief, hij zal in zijn eigen bedrijf nog wetenschappelijk werk blijven doen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.