Nikéh Booister, adviseur Waterveiligheid en Klimaatadaptatie bij Sweco, Sjoerd Kerstens, leading professional Water bij Royal HaskoningDHV en Marijn van Rooij, co-founder en CTO van Ocean Grazer, zijn genomineerd voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2022.


Finalisten breed

Met de prijs, die voor de achtste keer wordt uitgereikt, wil het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) ‘excellente ingenieurs’ en hun werk zichtbaar maken. Op steeds meer toepassingsgebieden is de ingenieur een essentiële factor, stelt KIVI, de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland.

 Vanaf 15 februari kan het publiek stemmen op één van de drie finalisten, dat is bepalend voor wie de publieksprijs wint. Een vakjury oordeelt wie de Ingenieursprijs wint. De prijsuitreiking heeft woensdag 16 maart plaats tijdens de Dag van de Ingenieur.

 

MEER INFORMATIE
Stemmen vanaf 15 februari

 

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.