secundair logo knw 1

Evelien van der Kuil gaat als tijdelijk directeur aan de slag bij de Unie van Waterschappen. Ze gaat samenwerken met Cathelijn Peters, die op interim-basis Albert Vermuë vervangt.

Evelien van der Kuil vk 180 Evelien van der KuilVan der Kuil neemt de taken waar van Peters. Dat doet ze tot er een opvolger is aangetrokken voor algemeen directeur Vermuë, die bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan de slag is gegaan als beleidsdirecteur Leefomgeving.

Het bestuur van de Unie van Waterschapen heeft bepaald dat bij de werving van een nieuwe algemeen directeur zorgvuldigheid voor snelheid gaat. Daarom is er voor gekozen om de taken van de algemeen directeur tijdelijk bij Peters neer te leggen.

Van der Kuil is partner bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Zij heeft als adviseur en interimmanager voor verschillende waterschappen gewerkt.

 

MEER INFORMATIE
Cathelijn Peters tijdelijk algemeen directeur UvW
Albert Vermuë van UvW naar VNG

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?