secundair logo knw 1

Erik de Ridder volgt Peter Glas op als dijkgraaf van De Dommel, als het aan algemeen bestuur van het waterschap ligt. De Ridder (CDA, 40) is sinds 2010 wethouder van de gemeente Tilburg.

Erik de Ridder 180 vk Erik de RidderHet AB draagt De Ridder unaniem voor. 

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Lex Huijbers: “Erik de Ridder is een verbinder die vooral samen met partners de complexe wateropgaves, waarvoor Waterschap De Dommel staat, wil oppakken. Zijn jarenlange bestuurlijke ervaring als wethouder van de gemeente Tilburg is voor hem een uitstekend vertrekpunt.”

Het algemeen bestuur zegt er veel vertrouwen in te hebben dat De Ridder goed sturing kan geven aan de beweging ‘van buiten naar binnen’ die het waterschap wil maken. Dat betekent dat 'het omgevingsbewustzijn' moet worden vergroot, zodat het waterschap weet wat er speelt in de omgeving, meer inzet op samenwerkingen en aanhaakt bij initiatieven.

Voordat De Ridder aan de slag ging als wethouder was hij werkzaam als beleidsmedewerker bij ministeries en management consultant bij Ordina Public Management Consulting.

De voordracht door het algemeen bestuur wordt voorgelegd aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. De benoeming geldt voor een periode van zes jaar. De Dommel zit sinds 1 januari zonder dijkgraaf, vanaf die dag is Peter Glas aan de slag gegaan als Deltacommissaris.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.