secundair logo knw 1

Eleanor Treadwell is de nieuwe ambassadeur van de Future Water Leaders. Ze volgt Chrysoula Papacharalampou op die in de afgelopen twee jaar leiding gaf aan de FWL.

eleanor treadwell vk 280Eleanor TreadwellDe Future Water Leaders zijn onafhankelijke jonge waterprofessionals van over de hele wereld en zijn allemaal gespecialiseerd in thema's die zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

De Future Water Leaders spelen een sleutelrol in de organisatie van de Amsterdam International Water Week. De ambassadeur geldt als woordvoerder van de toekomstige waterleiders en heeft tot taak dat de toekomstige generatie van professionals die in de watersector werken wordt gehoord.

Voor de opvolging van Papacharalampou meldden zich 16 kandidaten uit verschillende landen. Van hen is de Britse Treadwell, die onder meer aan de VU in Amsterdam studeerde, de gelukkige.

Ze heeft zin in de nieuwe functie. Ze zegt dat bij het realiseren van de ontwikkelingsdoelen niet vergeten moet worden om te leren van het verleden. Daarbij moeten de oplossingen voor het realiseren van de SDG’s niet alleen ‘de geest vangen, maar ook de ziel’. 

 

MEER INFORMATIE
'We moeten de vaak complexe materie eerst begrijpelijk maken'

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.