secundair logo knw 1

Eleanor Treadwell is de nieuwe ambassadeur van de Future Water Leaders. Ze volgt Chrysoula Papacharalampou op die in de afgelopen twee jaar leiding gaf aan de FWL.

eleanor treadwell vk 280Eleanor TreadwellDe Future Water Leaders zijn onafhankelijke jonge waterprofessionals van over de hele wereld en zijn allemaal gespecialiseerd in thema's die zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

De Future Water Leaders spelen een sleutelrol in de organisatie van de Amsterdam International Water Week. De ambassadeur geldt als woordvoerder van de toekomstige waterleiders en heeft tot taak dat de toekomstige generatie van professionals die in de watersector werken wordt gehoord.

Voor de opvolging van Papacharalampou meldden zich 16 kandidaten uit verschillende landen. Van hen is de Britse Treadwell, die onder meer aan de VU in Amsterdam studeerde, de gelukkige.

Ze heeft zin in de nieuwe functie. Ze zegt dat bij het realiseren van de ontwikkelingsdoelen niet vergeten moet worden om te leren van het verleden. Daarbij moeten de oplossingen voor het realiseren van de SDG’s niet alleen ‘de geest vangen, maar ook de ziel’. 

 

MEER INFORMATIE
'We moeten de vaak complexe materie eerst begrijpelijk maken'

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.
Geweldig resultaat. Draagt mijn handelen bij aan een Drinkbare Rivier of niet? Dat is de simpele vraag.
Goed artikel. Maar waar het om gaat is de instandhouding, verbetering of vergroting van natuur. Niet om perspectief voor de boer. Uiteraard: als boeren kunnen en willen veranderen, dan is het prima als ze ook natuur gaan beheren. Maar dat moet niet het uitgangspunt zijn: de natuur staat voorop.