secundair logo knw 1

Eisse Luitjens is toegetreden tot het bestuur van Stowa, het kenniscentrum van de waterschappen. Luitjens is eerste loco-dijkgraaf van waterschap Noorderzijlvest.

Eisse Luitjens 180 vk Eisse LuitjensDe Groninger volgt Lyda Schelwald-van der Kley op, voormalig DB-lid van waterschap Zuiderzeeland. Zijn benoeming ging 1 december 2019 in.

Als dagelijks bestuurder van Noorderzijlvest is Luitjens onder meer verantwoordelijk voor de waterveiligheid en specifiek voor alle keringen. Zowel de primaire langs de Waddenkust als de regionale langs vaarten en plassen. Voorts heef hij Financiën en Bedrijfsvoering in zijn portefeuille.

Luitjens is plaatsvervangend voorzitter van de Commissie Waterkeringen (CWK) van de Unie van Waterschappen. Namens de CWK maakt hij deel uit van het alliantiebestuur van het HWBP.

In het dagelijks leven werkt Eisse Luitjens als business developer bij de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, de NOM. Luitjens studeerde aan de Universiteit Wageningen en heeft zijn wortels in de akkerbouw.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...